• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Apelul disperat al unui crescător: „Ajutați-ne, ne mor porcii sub apă!”

    Roxana Dobre -

    Un fermier care crește porci a lansat un apel disperat pentru salvarea animalelor. Porcii pier pur și simplu sub ochii lui iar crescătorul cere autorităților să intervină de urgență.

    Un fermier din Italia, regiunea Lugo unde au avut loc mai multe inundații, a lansat un apel disperat pentru salvarea animalelor care au fost surprinse de apă. Crescătorul de porci italian a transmis un semnal de alarmă despre situația critică în care se află ferma sa cu peste 3000 de porci, de la purcei la adulți în greutate de 160 de kilograme.

    „Avem un metru de apă în interiorul grajdurilor noastre acum și nivelul apei continuă să crească. Drumurile de acces sunt sub apă. Avem nevoie de un adăpost de urgență pentru a muta cel puțin purceii și a încerca să îi salvăm”, a spus Davide Bacchiega, directorul fermei agricole Benfenati, conform Rotalianul.

    Citiți și: Suspiciune de pestă porcină africană la o fermă Smithfield cu 18.000 de porci

    Animalele din zonele afectate de inundații luptă pentru supraviețuire

    Apelul disperat al fermierului: Mai avem puțină energie electrică, după care vom fi sub apă

    Scenariul din fermele italiene este unul dramatic iar crescătorii de animale se așteaptă la ce e mai rău. „Mai avem doar câteva ore în care mai rezistăm și un pic de energie electrică, după care vom fi sub apă. Ajutați-ne, ne mor porcii sub apă!”, a mărturisit Bacchiega pentru Corriere della Sera.

    Solicitarea crescătorului de animale este urgentă. „Avem nevoie să găsim un adăpost uscat unde să putem adăposti temporar animalele. Fie cu vehicule, fie pe jos, deoarece drumul este acum acoperit de apă. Am putea încerca să-i salvăm, dar este nevoie să acționăm rapid!”, a transmis crescătorul.

    Citiți și: Pagubă uriașă pentru un fermier! A pierdut aproape 300 de porci din cauza pestei porcine

    Pagube de 1,5 miliarde de euro pentru culturile agricole din Italia din cauza inundaţiilor

    Inundaţiile din Italia au lăsat în urmă pagube însemnate. În regiunea Emilia-Romagna din primele estimări este posibil ca apele să fi provocat pagube de 1,5 miliarde de euro culturilor agricole, potrivit datelor preliminare a asociaţiei fermierilor italieni Confagricoltura, transmite Bloomberg.

    Aceasta este prima estimare a impactului ploilor torenţiale care au lovit în ultimele zile regiunea Emilia-Romagna, din nordul Italiei, care are o densitate ridicată de IMM-uri.

    Agenţia de presă ANSA informează că 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 10.000 au fost strămutate în regiunea Emilia-Romagna, în timp ce salvatorii încearcă în continuare să ajungă la zeci de sate şi ferme care sunt izolate din cauza apelor.

    Per total, impactul inundaţiilor asupra stocului de locuinţe al Italiei ar putea ajunge la trei miliarde de euro pe an, conform unui studiu recent al Băncii centrale a Italiei. Emilia-Romagna, traversată de râul Po, cel mai mare fluviu din Italia, şi afluenţii săi este regiunea italiană cea mai expusă la pagubele provocate de inundaţii, se arată în studiul citat. Pierderile anuale preconizate din cauza inundaţiilor sunt estimate la 0,71% din valoarea stocului de locuinţe din regiune. În Italia aproape 5% din valoarea locuinţelor riscă să fie pierdută ca urmare a unor grave inundaţii în următorii 20 până la 50 de ani, se mai arată în studiul Băncii centrale a Italiei.

    Guvernul italian a alocat deja 30 de milioane de euro pentru a face faţă impactului imediat al situaţiei de urgenţă. Noi ajutoare sunt aşteptate, însă costul lucrărilor de reconstrucţie după inundaţii ar putea să explodeze. Stefano Bonaccini, preşedintele regiunii Emilia-Romagna a comparat dezastrul din ultimele zile cu cutremurul care a lovit aceiaşi regiune în 2012.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd