• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un nou punct vamal de frontieră între România și R. Moldova, inaugurat în Bumbăta, Vaslui

  Roxana Dobre -

  Un nou punct internațional de trecere a frontierei de stat dintre România și Republica Moldova, situat pe raza județului Vaslui, a fost inaugurat în prezența președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu. Prin punctul de intrare vor avea loc operațiuni de import și tranzit de produse alimentare de origine nonanimală și furaje.

  Un nou punct internațional de trecere a frontierei de stat dintre România și Republica Moldova a fost deschis oficial astăzi, marți – 23 mai, potrivit unui comunicat al ANSVSA.  Acesta este situat pe raza județului Vaslui, în localitatea Bumbăta, comuna Vetrișoaia. La deschiderea au participat miniștrii Afacerilor Interne ai României, Lucian Nicolae Bode și Republicii Moldova, Ana Ravenco, ministrul Tranporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu și președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu.

  Citiți și: Oierii români pot exporta ovine în Maroc! Șeful ANSVSA a aprobat modelul de certificat sanitar-veterinar

  Un nou punct internațional de trecere a frontierei de stat dintre România și Republica Moldova a fost inaugurat astăzi (foto: Rosian Vasiloi/Facebook)

  Prin noul punct de intrare se va face import și tranzit de produse alimentare de origine nonanimală și furaje

  Potrivit ANSVSA, deschiderea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) are ca scop fluidizarea traficului rutier internațional la punctele de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova și Ucraina, precum și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat.

  Prin punctul de intrare Bumbăta vor avea loc operațiuni de import și tranzit de produse alimentare de origine nonanimală și furaje. Traficul este limitat, la acest moment, la autovehicule cu greutatea maximă de 3,5 tone.

  Controlul sanitar – veterinar și pentru siguranța alimentelor al produselor care fac obiectul activităților de import și tranzit, derulate prin acest punct vamal de frontieră, va fi asigurat de personal de specialitate din cadrul DSVSA Vaslui.

  Citiți și: Controale la depozitele unde ajung cereale din Ucraina. Bociu, ANSVSA: Autoritățile își fac treaba!

  Investiții de 340.000 de lei

  Pentru operaționalizarea acestui punct de trecere au fost alocate fonduri bugetare în sumă de 340.000 de lei din care au fost asigurate infrastructura (ansamblu de trei containere metalice), aparatura de comunicații și informatică, logistica și utilitățile necesare desfășurării activității specifice de control oficial la frontieră.

  ”ANSVSA va colabora permanent cu celelalte instituții responsabile pentru identificarea de noi măsuri menite să eficientizeze și să fluidizeze transportul de mărfuri”, mai menționează instituția.

  La eveniment au participat și prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, subprefectul Mircea Gologan, subprefectul Dorin-Neculai Apostu, primarul localității Vetrișoaia, Corneliu Stîngă și Mihai Ponea, secretar general al ANSVSA.


  Te-ar mai putea interesa

  Producție record la grâu în ferma lui Dimitrie Muscă. Plus: ce producții a obținut la orz și rapiță Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță

  Ultimele știri

  Șef din APIA – anunț pentru crescătorii de animale care vor să ia subvențiile în avans Pajiștile sunt pârjolite, prețul nutrețului a explodat. Crescător de vaci: ”Trebuie să găsim un ajutor” Agrometeo: Secetă puternică la porumbul neirigat. Zonele unde culturile sunt cel mai afectate