• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fertilizarea roșiilor după plantare – recomandări

    Violina Gorcinschi -

    Fertilizarea roșiilor după plantare trebuie să țină cont de fazele de vegetație ale culturii. Dacă în primă fază energiile plantei sunt direcționate pentru a exista o înrădăcinare puternică, ulterior se susține nutritiv creșterea, înflorirea și fructificarea. Cu ce trebuie să fertilizezi cultura de roșii, îți spunem în acest articol.

    Tomatele sunt o cultură care are nevoie de nutrienți în toate etapele dezvoltării sale. În funcție de stadiul în care se află, planta are cerințe specifice privind îngrășămintele. Astfel, trebuie să respectăm schema de hrănire a tomatelor după plantarea răsadurilor și să știm ce și când să aplicăm.

    Alături de fertilizare, lumina este esențială pentru aborbția nutrienților și dezvoltarea corectă a roșiilor. Dacă lumina solară nu este suficientă, masa plantelor scade, iar fosforul și azotul nu sunt bine absorbite. De reținut că deși fertilizările foliare ajută, principalele elemente nutritive de care roșiile au nevoie pentru a se dezvolta bine și a da roade sunt absorbite din sol prin sistemul radicular.

    Schema de fertilizare a tomatelor după plantarea răsadurilor

    Răsadurile de roșii se plantează într-un loc permanent atunci când s-au călit suficient și au rădăcini bine dezvoltate, iar condițiile climatice permit transplantarea.

    Experții recomandă ca, la două săptămâni de la transplantare, roșiile să nu fie fertilizate. Acesta este momentul în care plantele se adaptează și încă folosesc resursele din pământul de răsad și îngrășămintele puse în groapa de plantare. De asemenea, ajută să puneți un strat de 15 cm de compost în jurul plantei, după plantare, pe stratul superior de sol.

    Citiți și: Cropmax la roșii. Când și cum se aplică Cropmax la tomate

    Fertilizarea roșiilor trebuie făcută numai când este nevoie. Când amestecul de sol pentru răsad conține toți nutrienții necesari, atunci hrănirea foliară poate fi aplicată după ce s-au dezvoltat complet primul set de frunze adevărate. Pentru a stimula dezvoltarea sistemului radicular, se folosesc îngrășăminte lichide cu un conținut ridicat de fosfor, dar cu jumătate din dozele recomandate.

    Fertilizarea roșiilor după plantare. Îngrășăminte la înflorire și fructificare

    Fertilizarea roșiilor în timpul înfloririi, formării și dezvoltării fructelor, se face cu un îngrășământ NPK cu conținut ridicat de potasiu. Dacă folosim un îngrășământ combinat cu cantități egale de azot, fosfor și potasiu (de exemplu NPK 15-15-15), atunci se va adăuga suplimentar un îgrășământ cu potasiu sau cenușă de lemn.

    Cea mai importantă fertilizarea a roșiilor de grădină este în faza de înflorire. Atunci tomatele trebuie fertilizate în mod regulat la fiecare două săptămâni. Plantele se dezvoltă mai bine dacă îngrășămintele se aplică mai des, în cantități mai mici, comparativă cu situația în care se aplică îngrășăminte mai rar, dar în cantități mai ridicate.

    Când florile au legat, se poate trece la o fertilizarea a rădăcinii cu azot, fosfor și potasiu, completatră de o fertilizare hrănire foliară cu calciu. Aceasta este o măsură preventivă împotriva deformărilor și putregaiului fructelor.

    Dacă vă doriți roșii ecologice, aceste culturi se pot fertiliza cu compost, gunoi de grajd macerat, macerat de gunoi de pasăre sau macerat de urzici.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului