Eurodeputatul Rareș Bogdan: ”Există un lobby sinistru împotriva fermierilor”
Roxana Dobre -Europarlamentarul român Rareș Bogdan a atras atenția asupra temelor de discuție ale plenarei Parlamentului European (PE), de la Strasbourg, unde s-au dezbătut și rapoartele privind reducerea emisiilor poluante și privind refacerea naturii. Oficialul european a avertizat că ”dacă s-ar aplica propunerea Comisiei, zeci de mii de cultivatori ar dispărea. Mulți sunt din România, care nu folosește atât de multe pesticide ca alte state”.
Rareș Bogdan a dezvăluit pe pagina sa de socializare care au fost principalele teme de discuție ale plenarei Parlamentului European (PE), de la Strasbourg. Printre temele dezbătute s-au aflat și subiectele care îi vizează pe fermieri.
Citiți și: Rareș Bogdan, eurodeputat: Românii sunt eurosceptici și din cauza subvențiilor mici din agricultură
Rapoartele privind reducerea emisiilor poluante și privind refacerea naturii, pe agenda plenului
Rareș Bogdan a anunțat că printre subiectele ”tari” de pe agenda plenului s-au aflat și rapoartele privind reducerea emisiilor poluante și privind refacerea naturii.
”Câteva chestiuni: EPP a luptat la baionetă ca domeniul creșterii animalelor să nu fie tratat ca având același potențial de poluare ca industriile grele. Din păcate există un lobby sinistru împotriva fermierilor, care și-așa se zbat să supraviețuiască, sub poveri financiare enorme. Susținem Pactul verde, susținem refacerea naturii, dar nu pe seama fermierilor, să fie clar!”, a atras atenția eurodeputatul român.
Rareș Bogdan: Reducerea pesticidelor nu trebuie făcută procentual
Europarlamentarul român a atras atenția că reducerea pesticidelor nu trebuie făcută procentual, ”ci în funcție de realitatea în teren”.
”Dacă s-ar aplica propunerea Comisiei, zeci de mii de cultivatori ar dispărea. Mulți sunt din România, care nu folosește atât de multe pesticide ca alte state, dar care dacă renunță la ele, își pierd recoltele. Pe urmă, dar nu în ultimul rând, dacă UE își reduce suprafețele cultivate, riscă să ofere monopol unor țări din afara Uniunii, de unde vin alimente sub standard. Și asta deoarece prețul una alimente va crește, și mulți nu și-l vor permite. Să protejăm natura, dar și pe fermieri!”, a mai menționat eurodeputatul român Rareș Bogdan.