• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Elveția, prima țară din Europa unde se va produce carne în laborator

    Violina Gorcinschi -

    Elveția a devenit prima țară din Europa unde se va produce carne în laborator. Inițiativa a venit de la o companie israeliană care a efectuat un sondaj privind atitudinea elvețienilor față de consumul de carne artificială. Concluziile au arătat că 74% din populație este deschisă către această inovație în industria alimentară, din curiozitate, dar și din motive de sustenabilitate și protecție a animalelor. Produsul va fi lansat în colaborare cu un mare lanț alimentar elvețian.

    Pe lângă Elveția, carnea cultivată în laborator va ajunge și în farfuriile consumatorilor din Israel și Singapore, la inițiativa aceluiași start-up care va colabora și cu firme locale pentru distribuție.

    o bucata de carne si un cutit pe un suport de lemn
    Elvețienii, deschiși către consumul de carne artificială (foto: prindleinstitute.org)

    Prima țară europeană unde se va produce carne în laborator va fi Elveția

    Elveția a devenit prima țară din Europa care în care s-a aplicat pentru producția de carne de laborator. Entitatea care a depus cererea este o companie start-up israeliană, a explicat Serviciul Federal pentru Siguranța Alimentară. Motivația principală a fost dorința de a respecta principiile durabilității și protecției animalelor

    Produsul va fi lansat în colaborare cu un mare lanț de alimente elvețiene, care inițial s-a ocupat doar cu restaurante. Compania israeliană a depus cereri similare și în Singapore și Israel, unde va colabora și cu firme locale pentru distribuție.

    Startup-ul israelian a raportat că, în ultimii doi ani, a fost efectuat un sondaj la scară largă privind atitudinea consumatorilor din Elveția și a constatat că 74% din populație este pregătită să încerce carne cultivată în laborator. Motivația lor principală este curiozitatea și dorința de a respecta principiile sustenabilității și protecției animalelor.

    Potrivit companiei, furnizarea în comun a cărnii obținute din culturi celulare, precum și obținută în mod convențional de la animale, poate contribui la o aprovizionare mai stabilă cu proteine ​​și grăsimi animale către populație. În plus, exemplul elvețian ar putea contribui la promovarea cărnii de laborator și în alte țări.


    Te-ar mai putea interesa

    Verificări în forță la mașinile de erbicidat. Romeo Șoldea, ANF: Atingem pragul de 10.000 de echipamente În urma articolului Agrointeligența, Guvernul va amâna obligația micilor fermieri de a trece la e-Factura Un procesator român de lapte a ajutat peste 1.000 de mici fermieri să treacă la e-Factura: ”A înțeles toată lumea”

    Ultimele știri

    Fermierii vor avea un contract unic de arendă la nivel național Ofilirea frunzelor de castraveți vara. Cum udăm castraveții în zilele cu caniculă Dosar penal deschis unui fermier din cauza unor gunoaie periculoase