• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Modelul de înștiințare pe care fermierii trebuie să o depună la primărie când au culturi afectate de fenomene meteo extreme

  Roxana Dobre -

  Model de înștiințare pentru fermierii care au culturile afectate de fenomene extreme și notifică primăriile în vederea întocmirii unei comisii de evaluare a pierderilor. Direcțiile Agricole au reamintit autorităților locale care este procedura ce trebuie urmată în cazul suprafețelor afectate de grindină, vijelie, ploi abundente/torențiale sau inundații.

  Fermierii care au înregistrat pagube din cauza condițiilor meteorologice extreme trebuie să depună la primărie o cerere pentru constatarea pagubelor și evaluarea pierderilor. Înștiințarea se face în scris, se adresează și se înregistrează la primăria pe raza căreia s-a întâmplat evenimentul. Ulterior pagubele vor fi constate în teren de o comisie e evaluare.

  Direcțiile agricole au informat primăriile să anunțe fermierii care au fost afectați de fenomene meteo nefavorabile că trebuie să depună o cerere pentru evaluarea pagubelor. Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă prezintă documentul care se depune la Primărie, pentru reducere normei de venit.

  Citiți și: Județ lovit de grindină. Bucățile de gheață au distrus grădini și culturi agricole

  Direcția Agricolă Județeană Buzău a trimis Primăriilor din județ o informare privind procedura de depunere a cererii de constatare a pagubelor înregistrate în urma fenomenelor meteo care au avut loc în ultimele zile.

  ”Având în vedere fenomenele meteorologice nefavorabile din ultima perioadă (grindină, ploi abundent de inundații), vă rugăm să informați producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, despre posibilitatea de a depune o cerere pentru constatarea pagubelor și evaluarea pierderilor produse de calamitățile naturale în cazul culturilor agricole”, se arată în adresa transmisă de DAJ Buzău.

  Formularul cererii care trebuie depusă de fermieri, aici:

  Cerere pentru constatarea pagubelor

  Citiți și: O fărâmă de speranță pentru legumicultorii din Matca! Ar putea fi despăgubiți!

  Culturi afectate de vijelii, ploi torențiale sau inundații. Cum și unde se depune notificarea

  Conform sursei citate, cererea se depune la primăria pe raza căreia s-a întâmplat evenimentul, în cel mai scurt timp de la data producerii acestuia, și se transmite ulterior la secretariatul Direcției pentru Agricultură Județeană.

  ”Comisia constituită conform ordinului prefectului județului Buzău nr. 209/2003, pentru evaluarea pagubelor produse ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile se va deplasa în teritoriu în vederea constatării la fața locului a suprafețelor și gradului de producere a pagubelor, conform înștiințării transmise către DAJ Buzău”, se mai arată în informarea citată.

  Scutiri fiscale pentru fermierii care au avut pierderi din cauza fenomenelor meteo extreme

  În conformitate cu prevederile articolului 106 alin. (5) cinci și alin. (6) din Codul Fiscal actualizat, pentru venituri realizate de persoanele fizice, individual sau într-o formă de asociere, în cazul în care s-au înregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile ce afectează peste 30% din suprafețele destinate producției agricole vegetale deținute, norma de venit se poate reduce proporțional cu pierderea respectivă.

  Constatarea pagubelor și evaluarea pierderilor se fac la cererea persoanelor fizice, asocierilor fără persoană juridică care desfășoară activități agricole pentru care venitul anual se stabilește pe bază de normă de venit.

  În acest caz cererea depusă trebuie să respecte modelul prevăzut în Anexa 4 la Ordinul ANAF nr. 1863/2016 pentru aprobarea procedurii de reducere a normei de venit, în cazul activităților agricole.

  Cerere privind reducerea venitului anual din activităţi agricole, stabilit pe bază de norme de venit


  Te-ar mai putea interesa

  Fermieri: Plățile de la avansul APIA au fost mai mici în acest an. Care este motivul! Fermierii care vor intra primii la plata finală pentru subvențiile APIA Coșmar alb în cele 4 județe unde meteorologii au emis cod roșu de viscol puternic!

  Ultimele știri

  Fermierii continuă meciurile de la Campionatul Național de Fotbal Fertillia Tăierea rădăcinilor la pomi. Când și cum se realizează Florentin Bercu a fost ales Vicepreședinte COGECA!