Au ieșit în stradă pentru că Guvernul vrea să le tăie sporurile de la salariu!
Roxana Dobre -În jur de 40 de medici şi asistenţi veterinari, angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău, au protestat joi în faţa instituţiei, nemulţumiţi de ordonanţa privind reducerile cheltuielilor bugetare care le-ar putea afecta sporurile salariale.
Angajaţii DSVSA Buzău au organizat un protest spontan prin intermediul căruia au atras atenţia asupra condiţiilor de muncă periculoase în care îşi desfăşoară activitatea, considerând că sporurile salariale pe care le primesc sunt pe deplin meritate, conform Agerpres.
Citiți și: Document Guvern: DAJ și DSVSA – instituții care vor trece la administrațiile locale
Medicii veterinari sunt nemulțumiți de tăierea sporurilor
Medicii veterinari sunt supărați pe intenția Guvernului de a tăia sporurile salariale. ”Oamenii s-au hotărât să organizeze o grevă spontană, din cauza faptului că se intenţionează tăierea sporurilor. La noi se lucrează cu animale cu tuberculoză, cu rabie, cu gripă aviară. Noi avem spor de condiţii deosebite pentru că lucrăm în condiţii deosebite, nu avem spor de calculator sau de hemoroizi. Sporul este de 30 la sută din salariul de bază, nu este foarte mare. Oamenii sunt revoltaţi din cauza asta. Săptămâna viitoare avem un program de proteste, luni şi marţi câte două ore, miercuri la sediile partidelor, joi şi vineri câte două ore, urmând ca pasul următor să fie greva generală. Astăzi vorbim despre un protest spontan, vorbim despre 30-40 de funcţionari publici, medici veterinari şi asistenţi veterinari, ingineri chimişti, ingineri alimentari. Angajaţii au hotărât să iasă în stradă”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Camera Veterinară Buzău, Stelian Mihalcea.
Citiți și: Medici veterinari cu diplome false au păcălit statul, dar și crescătorii de animale timp de 10 ani
Angajații se tem chiar că vor rămâne fără locuri de muncă
Angajaţii au precizat că se tem de eventuale tăieri salariale sau chiar de pierderea locurilor de muncă.
”În draftul de ordonanţă suntem într-un fel ameninţaţi vizavi de veniturile pe care urmează să le încasăm, sunt şi aşa mici în comparaţie cu preţurile de la această dată. Suntem puşi în egalitate toţi, suntem într-un fel hărţuiţi că astăzi suntem, mâine nu mai suntem, că vom fi subordonaţi altor instituţii. Ai făcut un împrumut, ai datorii la bancă şi te aştepţi ca mâine să nu mai ai veniturile pe care te bazai când ai făcut un împrumut şi asta e o problemă ”, a declarat Elisabeta Cosma, angajat în cadrul DSVSA.