• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Marcel Ciolacu, întâlnire cu Volodimir Zelenski. Premierul României a propus un mecanism european de gestionare a transportului de grâne

  agrointeligenta.ro -

  Premierul României, Marcel Ciolacu, întâlnire la nivel înalt cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În cadrul întrevederii ce a avut loc în contextul unei reuniuni organizate la Atena, prim-ministrul român a prezentat „pe larg sprijinul României pentru Ucraina, precum și provocările cu care se confruntă fermierii români”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României.

  Prim-Ministrul Marcel Ciolacu a participat ieri, luni – 21 august, la Atena, la invitația prim-ministrului Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, la o reuniune la nivel înalt a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei privind situația de securitate regională.

  Marcel Ciolacu a participat la reuniunea la nivel înalt a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei

  La eveniment au participat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, liderii Republicii Elene, Croației, Serbiei, Kosovo, Bosniei și Herțegovinei, Macedoniei de Nord, Bulgariei, potrivit comunicatului oficial transmis de Guvernul României.

  Marcel Ciolacu, la masă cu președinta Republicii Molodva, Maia Sandu, și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski
  Marcel Ciolacu a propus alocarea de fonduri suplimentare pentru industria agroalimentară și dezvoltarea infrastructurii

  ”În intervenția sa, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a făcut trimitere la cele mai recente atacuri ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, care survin după decizia unilaterală a Federației Ruse de a nu continua Inițiativa privind Cerealele la Marea Neagră. Premierul Ciolacu a prezentat pe larg sprijinul României pentru Ucraina, precum și provocările cu care se confruntă fermierii români. În acest context, premierul a propus un mecanism european de gestionare a transportului de grâne și alocarea de fonduri suplimentare pentru industria agroalimentară și dezvoltarea infrastructurii specifice”, arată sursa citată.

  Citiți și: Prim-ministrul Marcel Ciolacu cere sprijinul SUA pentru dezvoltarea porturilor Galați și Constanța

  Premierul Marcel Ciolacu ”a subliniat necesitatea aderării rapide a României la zona de liberă circulație”

  De asemenea, șeful Executivului din România a punctat importanța strategică a extinderii Spațiului Schengen și a subliniat necesitatea aderării rapide a României la zona de liberă circulație. ”Nu în ultimul rând, prim-ministrul României a întărit nevoia de unitate la nivel european și a propus dezvoltarea unor proiecte regionale comune în domeniul energiei, comerțului și combaterii amenințărilor hibride”, se mai arată în comunicarea ce mai precizează: ”Consultările în acest format au permis un schimb aprofundat de evaluări referitoare la impactul evoluțiilor recente asupra mediului de securitate la Marea Neagră, în contextul intensificării atacurilor aeriene ale forțelor armate ruse asupra infrastructurii critice ucrainene. Participanții au agreat importanța continuării dialogului constant și a coordonării privind securitatea și cooperarea economică regională și au reafirmat solidaritatea cu Ucraina și cu Republica Moldova. De asemenea, a fost reafirmat sprijinul pentru procesul de extindere cu Balcanii de Vest și statele din vecinătatea estică”.


  Te-ar mai putea interesa

  Economiștii americani avertizează că prețurile la porumb urmează să mai scadă Traficul navelor pe canalul Sulina şi braţul Chilia s-a dublat în ultimii ani Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de porumb din Ucraina. Vezi prețul!

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC) APIA a început plata subvenției de 73 euro/ha