Ştiri agricole

Decizie în Consiliul de Miniștri de la Bruxelles: Comisia Europeană va fi solicitată să ia măsuri privind piața cărnii de porc din UE

Întreaga Uniune Europeană trece în această perioadă printr-o adevărată criză privind desfacerea cărnii de porc, iar România a cerut Comisiei Europene, alături de alte state UE, găsirea unor soluții de urgență deoarece această piață este în cădere.

Daniel Constantin a declarat că trebuie găsite soluții pentru o relaxare fiscală a producătorilor de carne. ”Trebuie să încercăm să oferim o relaxare fiscală în câteva domenii foarte importante. Aici vorbesc de carne, produse lactate și fructe. Pun accent pe carne pentru că, cel puțin în domeniul creșterii porcilor piața are anumite probleme. Există acel embargou impus de Rusia, există un excedent de producție pe piața europeană. Zilele trecute la Bruxelles, în cadrul Consiliului de Miniștri s-a discutat această problemă, România alături de alte state, pentru că nu doar la noi este această situație, a pus problema printr-un act comun pe care l-am semnat către Comisia Europeană”, a explicat ministrul.

Potrivit lui Daniel Constantin există anumite soluții pentru piața cărnii de porc, dar sunt considerate prea scumpe de către CE. ”Comisarul a recunoscut că există o problemă și stocarea privată ar fi o soluție, dar una scumpă în percepția CE. Cred că trebuie să insistăm foarte mult pentru că este o problemă europeană nu una națională. Dacă nu se găsește o rezolvare la nivelul UE, cu siguranță, noi, la nivel național, va trebui să venim cu o soluție pentru a salva producătorii și piața”, a conchis vicepremierul.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. A spus ” carne , produse lactate si fructe”!
    (n.n ” ”Trebuie să încercăm să oferim o relaxare fiscală în câteva domenii foarte importante. Aici vorbesc de carne și fructe.”)

Scrie un comentariu