• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sămânță premium de rapiță, grâu și alte culturi, prezentate de ITC Seeds la Târgul MoldAgro EXPO!

    Violina Gorcinschi -

    ITC Seeds, un producător de top de semințe din țara noastră, participă la Târgul MoldAgro Expo – eveniment destinat fermierilor din zona Moldovei. Evenimentul are loc în perioada 21-24 septembrie, de joi până duminică inclusiv, între orele 09:00 și 17:00, în localitatea Roman, județul Neamț, pe platforma MARSAT. Pe lângă gama variată de semințe pe care o vor prezenta specialiștii din cadrul companiei, ITC Seeds va oferi oferte speciale și va oferi premii pentru fermieri.

    ITC Seeds va veni la târg cu un portofoliu generos de produse, despre care fermierii vor putea discuta cu specialiștii deschiși să împartă cu aceștia cât mai multe informații. În plus, compania îi va întâmpina pe participanții în cadrul evenimentului și cu tombole și surprize. Fermierii vor avea ocazia să câștige, la tombolele organizate în fiecare zi a târgului, doze de semințe de rapiță și muștar.

    „Îi așteptăm pe fermieri la târg cu premii și surprize, oferte speciale și tombole la care se va putea câștiga sămânță, organizate în fiecare zi a evenimentului. Premiile vor consta în doze de sămânță de rapiță și muștar. Pentru noi, târgul este ocazia să fim mai aproape de fermierii din zona Moldovei, să le cunoaștem mai bine nevoile și este o ocazie de a face schimb informații, de a le comunica cunoștințele pe care le avem din experiența noastră”, a explicat Beatrice Tavares, administratorul ITC Seeds.

    soi de grau de la ITC Seeds
    Rapița, muștarul și grâul, vedete la standul ITC Seeds, la MoldAgro EXPO

    ITC Seeds – soiuri de rapiță, muștar și grâu

    În cadrul Târgului MoldAgro EXPO din această săptămână, la standul ITC Seeds, fermierii vor găsi semințe de rapiță și muștar autohtone, dar și soiuri alese de grâu, precum Iris12 și Angelica, ce și-au demonstrat performanța de-a lungul timpului. Ca noutate, agricultorii vor avea ocazia să afle mai multe despre soiul de grâu Gerry, ce a adus rezultate bune în acest an.

    „Vom veni cu semințe de rapiță – Perla și Diana, dar și muștar – Alex și Cezara, foarte folosit pentru culturile verzi în România în ultimii ani de zile. Alex este o varietate care este comercializată în Uniunea Europeană de peste 10 ani în țări precum Franța, Belgia, Germania, Italia. Tot din departamentul de cercetare, avem și două soiuri de grâu care, de-a lungul timpului, au confirmat potențialul lor de producție și calitățile, mai ales în sudul țării, Iris 12 și Angelica. De menționat, Angelica are rezultate foarte bune în zona Dobrogea și, în anii dificili, s-a situat peste media celorlalte soiuri. Iris12 este potrivit pentru toate zonele țării, unde avem rezultate peste martori sau, în cazul în care sunt la fermieri, peste media zonei. Toate aceste produse vor fi prezente la MoldAgro EXPO. Vom avea și produse cu genetică străină. La grâu avem o noutate, Gerry, care, în 2023, a fost pe primul loc în platforma de testare de la Ziua Grâului Bărăgan. A avut un plus de producție de 500 de kg față de locul doi, iar față de media locației, de aproape 2 tone diferență”, a precizat reprezentanta ITC Seeds Beatrice Tavares.

    Specialiștii ITC Seeds vor sta la dispoziția participanților la eveniment cu mai multe informații despre culturile de mazăre de toamnă, năut și linte. Pentru ultimele două, compania le oferă cultivatorilor oportunitatea de a semna contracte de preluare.

    „Fermierii vor putea discuta, la stand, cu specialiștii noștri pe larg despre strategiile și speciile pe care le vor putea pune în aplicare în fermă pentru a îndeplini condițiile de suprafață cu plantele fixatoare de azot. Venim în întâmpinarea fermierilor cu culturi precum mazărea de toamnă, care are nenumărate avantaje, pe lângă faptul că îndeplinește condiția de suprafață de fixatoare de azot, are plusuri față de mazărea de primăvară, întrucât se poate însămânța după campania de cereale de toamnă, este rezistentă la ger, se recoltează mai devreme și are un potențial de producție mai ridicat. De asemenea, am introdus în portofoliul nostru de câțiva ani de zile și o promovăm cultura de năut și linte pentru care propunem și contracte de preluare astfel încât fermierul, pe lângă faptul că își poate procura de la noi sămânța, și are și o piață de desfacere asigurată”, a explicat administratorul producătorului de semințe.

    un tractor pe camp
    ITC Seeds – gamă variată de produse pentru fermieri

    ITC Seeds – Alte produse disponibile pentru fermieri

    Pe lângă produsele de toamnă care vor fi disponibile la stand, compania ITC Seeds vine și cu o gamă largă de semințe de primăvară, printre care se numără: orzoaica (Liberta), grâu de primăvară (Jarissa), in, sorg și hibrizi de porumb și floarea-soarelui.

    „Cu toate că suntem în plină campanie de toamnă, vom avea ocazia să discutăm și despre o gamă largă de semințe de primăvară pe care le propunem. Încercăm să ieșim din prășitoare, din floare-porumb și să oferim și altceva, specii care să aducă un venit suplimentar fermierilor și care să se preteze mai bine condițiilor climatice care sunt din ce în ce mai dificile. Societatea noastră își propune să fie cu un pas înainte. Avem în portofoliu păioasele de primăvară, soiuri foarte productive de orzoaică (Liberta) și grâu de primăvară (Jarissa). Suntem cei care am relansat grâul de primăvară în România și de câțiva ani de zile l-am tot promovat și am arătat care sunt plusurile lui în momentul în care nu putem să însămânțăm în toamnă, de exemplu, din cauza secetei. Am vorbit pe larg despre cultura de in, care necesită foarte puține precipitații și puține inputuri, sorgul, care poate înlocui parțial porumbul în furajarea animalelor, pentru care propunem și contracte de preluare. Pe partea de floarea-soarelui și porumb, noi milităm pentru hibrizi românești și am selecționat atent câțiva pentru comercializare pentru că aceștia rezistă foarte bine în condiții de secetă și arșiță”, a concluzionat Beatrice Tavares, administratorul companiei ITC Seeds.

    ITC Seeds este o companie înființată în 1990, cu peste 33 de ani de tradiție în producerea și comercializarea de sămânță. A prima societate cu capital românesc care a înființat un departament de cercetare, datorită căruia s-au dezvoltat soiuri autohtone de oleaginoase.


    Te-ar mai putea interesa

    Ce putem planta lângă sau sub un nuc Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri!

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!