• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Rapița de la Măicănești – județul Vrancea a rămas sănătoasă datorită produselor Agricover

  Adrian Radu -

  Tehnologia Agricover dă rezultate în orice colț al României. În Vrancea, tratamentele cu produsele companiei au reușit să ducă o cultură de rapiță la bun sfârșit, fără a avea parte de pierderi de producție din cauza buruienilor, a insectelor și dăunătorilor. Două tratamente au fost aplicat la SC Agroserv Grig, sub supravegherea specialiștilor Agricover.

  Agroserv Grig este o fermă administrată de Grigore Constantin, a cărui echipă exploatează terenuri agricole în Măicănești, județul Vrancea. Una dintre culturile pe care s-a mizat în acest an a fost cea de rapiță. De la început, specialiștii Agricover au venit cu recomandări legate de tratamentele fitosanitare.

  Amino Start a fost primul produs aplicat. Este un biostimulator pe bază de aminoacizi și polizaharide, cu o doză recomandată de 1.5 l / ha. “Tot la tratamentul 1, în cadrul acestei sole, s-a aplicat și fungicidul Protendo, pe bază de protioconazol. Aceasta este o substanță activă din grupa triazolintionelor, cu un puternic efect preventiv, curativ și eradicativ, cu un efect de stimulare a dezvoltării plantelor. Practic, reprezintă un nou standard în combaterea bolilor din cultura de rapiță”, a explicat Nelu Marin, reprezentant tehnic Agricover pe zona de est a României.

  Caracteristici Protendo

  – Fungicid cu activitate preventivă și curativă robustă
  – Are efect în combaterea bolilor foliare
  – Este un partener perfect de amestec cu alte fungicide
  – Are distribuție translaminară și acropetală de lungă durată

  Tratamentul 1 a fost completat de insecticidul Poleci, care are ca substanță activă deltametrinul. Doza folosită la Măicănești a fost de 0.3 l / ha, pentru combaterea ceuthorynchus la cultura de rapiță. “La tratamentul 2, în această solă, s-a aplicat pachetul Kardax Rapiță, care conține două fungicide, Protendo și Azoxipro. Azoxipro este pe bază de azoxistrobin, o substanță activă sistemică, cu efect translaminar și cu eficacitate deosebită pe alternaria și sclerotinia. Pachetul tehnologic este recomandat a se aplica pe 15 ha. Doza la Azoxipro este de 1 l, iar la Protendo este de 0.3 l / ha.

  Acest pachet Kardax Rapiță are o eficacitate mărită pe phoma, pe alternaria, pe sclerotinia. Pe phoma vă recomandăm să-l aplicați la apariția primelor simptome, pe sclerotinia până la începutul înfloritului, iar pe alternaria vă recomand să-l poziționați până la maximum 4 cm din silicvele formate”, a completat Nelu Marin.

  Caracteristici Azoxipro

  – Fungicid cu spectru larg de acțiune
  – Are proprietăți sistemice, translaminare și de protecție
  – Acționează asupra germinării și mobilității sporilor
  – Doza recomandată: 0.75 – 1 l / ha
  – Recomandat pentru grâu, orz, rapiță

  Tratamentul 2 la rapiță a fost completat cu insecticidul Gazelle, pe bază de acetamiprid. Gazelle este folosit pentru combaterea gărgăriței tulpinilor și gărgăriței bobocilor florali. Doza recomandată de specialiștii Agricover este de 0.2 kg / ha.

  Caracteristici Gazelle / Turenix

  – Insecticid cu acțiune rapid, sub formă de pulbere solubilă
  – Are sistemicitate ridicată
  – Combate un număr mare de dăunători
  – Acționează asupra tuturor stadiilor de dezvoltare a insectelor
  – Acțiunea sa durează peste 3 săptămâni

  Toate detaliile despre produsele aplicate în cultura de rapiță de la Agroserv Grig din Măicănești, Vrancea, se găsesc pe magazinul online Agricover: www.magazin.agricover.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Bani în plus la subvenția APIA. Lista plăților-bonus la hectar și animale Viermele prunelor: caracteristici, semne, combatere

  Ultimele știri

  Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri