• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rapița de la Măicănești – județul Vrancea a rămas sănătoasă datorită produselor Agricover

    Adrian Radu -

    Tehnologia Agricover dă rezultate în orice colț al României. În Vrancea, tratamentele cu produsele companiei au reușit să ducă o cultură de rapiță la bun sfârșit, fără a avea parte de pierderi de producție din cauza buruienilor, a insectelor și dăunătorilor. Două tratamente au fost aplicat la SC Agroserv Grig, sub supravegherea specialiștilor Agricover.

    Agroserv Grig este o fermă administrată de Grigore Constantin, a cărui echipă exploatează terenuri agricole în Măicănești, județul Vrancea. Una dintre culturile pe care s-a mizat în acest an a fost cea de rapiță. De la început, specialiștii Agricover au venit cu recomandări legate de tratamentele fitosanitare.

    Amino Start a fost primul produs aplicat. Este un biostimulator pe bază de aminoacizi și polizaharide, cu o doză recomandată de 1.5 l / ha. “Tot la tratamentul 1, în cadrul acestei sole, s-a aplicat și fungicidul Protendo, pe bază de protioconazol. Aceasta este o substanță activă din grupa triazolintionelor, cu un puternic efect preventiv, curativ și eradicativ, cu un efect de stimulare a dezvoltării plantelor. Practic, reprezintă un nou standard în combaterea bolilor din cultura de rapiță”, a explicat Nelu Marin, reprezentant tehnic Agricover pe zona de est a României.

    Caracteristici Protendo

    – Fungicid cu activitate preventivă și curativă robustă
    – Are efect în combaterea bolilor foliare
    – Este un partener perfect de amestec cu alte fungicide
    – Are distribuție translaminară și acropetală de lungă durată

    Tratamentul 1 a fost completat de insecticidul Poleci, care are ca substanță activă deltametrinul. Doza folosită la Măicănești a fost de 0.3 l / ha, pentru combaterea ceuthorynchus la cultura de rapiță. “La tratamentul 2, în această solă, s-a aplicat pachetul Kardax Rapiță, care conține două fungicide, Protendo și Azoxipro. Azoxipro este pe bază de azoxistrobin, o substanță activă sistemică, cu efect translaminar și cu eficacitate deosebită pe alternaria și sclerotinia. Pachetul tehnologic este recomandat a se aplica pe 15 ha. Doza la Azoxipro este de 1 l, iar la Protendo este de 0.3 l / ha.

    Acest pachet Kardax Rapiță are o eficacitate mărită pe phoma, pe alternaria, pe sclerotinia. Pe phoma vă recomandăm să-l aplicați la apariția primelor simptome, pe sclerotinia până la începutul înfloritului, iar pe alternaria vă recomand să-l poziționați până la maximum 4 cm din silicvele formate”, a completat Nelu Marin.

    Caracteristici Azoxipro

    – Fungicid cu spectru larg de acțiune
    – Are proprietăți sistemice, translaminare și de protecție
    – Acționează asupra germinării și mobilității sporilor
    – Doza recomandată: 0.75 – 1 l / ha
    – Recomandat pentru grâu, orz, rapiță

    Tratamentul 2 la rapiță a fost completat cu insecticidul Gazelle, pe bază de acetamiprid. Gazelle este folosit pentru combaterea gărgăriței tulpinilor și gărgăriței bobocilor florali. Doza recomandată de specialiștii Agricover este de 0.2 kg / ha.

    Caracteristici Gazelle / Turenix

    – Insecticid cu acțiune rapid, sub formă de pulbere solubilă
    – Are sistemicitate ridicată
    – Combate un număr mare de dăunători
    – Acționează asupra tuturor stadiilor de dezvoltare a insectelor
    – Acțiunea sa durează peste 3 săptămâni

    Toate detaliile despre produsele aplicate în cultura de rapiță de la Agroserv Grig din Măicănești, Vrancea, se găsesc pe magazinul online Agricover: www.magazin.agricover.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an

    Ultimele știri

    Fermier de Paulownia, la 10 ani de la înființarea plantației: N-am cui vinde, bani au făcut doar vânzătorii de răsaduri! Ce se întâmplă cu plafonarea adaosului comercial la produsele alimentare. Măsura ar putea fi înlocuită Floarea-soarelui, la mare căutare. Prețurile au explodat, fermierii nu vor să vândă