• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Camioanele așteaptă și 12 ore să treacă granița dinspre România spre Ucraina prin vama Halmeu

  Angelica Lefter -

  Cozi de camioane s-au format în vama Halmeu, pentru a trece din România spre Ucraina, după ce multe vehicule și-au reconfigurat traseul din cauza protestelor din Polonia și Slovacia. Șoferii așteaptă cu orele, deși Poliția de Frontieră și-a suplimentat personalul și lucrează la capacitate maximă.

  Potrivit aplicației trafic online a Poliţiei de Frontieră, șoferii camioanelor au așteptat și peste 12 ore, astăzi, miercuri – 6 decembrie, în vama Halmeu, din județul  Satu-Mare, după ce traseul acestora a fost reconfigurat prin România, ca urmare a protestelor din Polonia şi Slovacia.

  Citiți și: Cozi kilometrice de tiruri spre Portul Constanța. De marți, camioanele nu se mai mișcă din loc

  Traficul prin vama Halmeu, spre Ucraina s-a accentuat pe fondul protestelor transportatorilor din Polonia și Slovacia (foto: G4media.ro)Șoferii așteaptă la vama Halmeu și 12 ore pentru a trece în Ucraina

  Timpii de aşteptare au crescut foarte mult începând din weekend, ajungând miercuri la 720 de minute, după ce TIR-urile au fost dirijate spre acest punct de trecere a frontierei.

  Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, a precizat că, din noaptea de sâmbătă spre duminică, a crescut traficul transportatorilor de marfă ucraineni care vin dinspre Polonia şi Slovacia, ca urmare a reconfigurării traseului spre Ucraina, pe circuitul Ungaria – România – Ucraina, motivul fiind protestele transportatorilor de marfă poloni şi slovaci.

  Citiți și: 3.000 de tiruri din Ucraina – blocate la granița cu Polonia

  Poliția de Frontieră a suplimentat personalul pentru a face față traficului mare 

  Totodată, Poliţia de Frontieră a precizat că lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, atât la Petea, cât şi la Halmeu, fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfăşoară formalităţile de control şi s-a luat legătura cu autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea dispunerii unor măsuri în comun pentru fluidizarea traficului.

  Pentru a evita posibile neplăceri cauzate de prezenţa şi staţionarea automarfarelor pe raza localităţilor adiacente celor două puncte de trecere a frontierei, a fost solicitat sprijinul IPJ Satu Mare şi IJJ Satu Mare. În vama PTF Halmeu, punct aflat la graniţa cu Ucraina, se efectuează un control multiplu, adică un control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, un control al rovinietei, precum şi cel al greutăţii încărcăturii camioanelor.

  ”Reamintim de asemenea că fluidizarea traficului este condiţionată şi de controlul de frontieră al autorităţilor din Ucraina, adică vorbim de capacitatea autorităţilor din ţara vecină de a prelua şi procesa camioane”, a precizat ITPF Sighetu Marmaţiei.


  Te-ar mai putea interesa

  Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Cât grâu și porumb din Ucraina au intrat în fiecare lună în țară – cifrele oficiale Economiștii americani avertizează că prețurile la porumb urmează să mai scadă Primele măsuri cu privire la separarea fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE Traficul navelor pe canalul Sulina şi braţul Chilia s-a dublat în ultimii ani

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai