• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum îi ajută pe fermierii români Ghidul pentru Digitalizarea Agriculturii

    Adrian Radu -

    Think-tank-ul Agrinnovator a lansat Ghidul pentru Digitalizarea Agriculturii. Această colecție de soluții digitale, o premieră în România, își propune să faciliteze tranziția fermierilor români către practici agricole digitalizate. Soluțiile prezentate detaliat în acest Ghid pot fi aplicate în toate fermele din țară.

    În cadrul evenimentului de lansare, tinerii membri ai grupului Agrinnovator au primit premiul de excelență pentru pionerat în promovarea digitalizării agriculturii în România oferit de către compania Agricover, susținătorul grupului “Transformarea digitală a agriculturii” din cadrul Agrinnovator.

    Un pas important pentru agricultura românească

    Ghidul pentru Digitalizarea Agriculturii vine în întâmpinarea fermierilor din țara noastră și le oferă o serie largă de soluții prin care să-și ușureze munca în exploatațiile agricole. În plus, utilizarea tehnologiilor digitale crește randamentul fermelor, prin creșterea producțiilor și reducerea cheltuielilor.

    Liviu Dobre, Director General Agricover Holding, a subliniat importanța ghidului în contextul actual al agriculturii românești. „Când vorbim despre viitorul agriculturii din România, vorbim de două lucruri esențiale: tinerii și digitalizarea. Acest ghid vine să educe mediul agricol românesc despre beneficiile și implementarea digitalizării în ferme”, a declarat Liviu Dobre.

    De la inceput, membrii Agrinnovator, think-tank-ul format de tinerii absolventi ai programului Tineri Lideri pentru Agricultură, organizat de Clubul Fermierilor Români, au subliniat faptul că Ghidul a fost făcut de fermieri pentru fermieri. Toți cei care au participat la construirea acestui volum impresionant au implementat unele soluții digitale în fermele pe care le administrează.

    Alin Luculeasa, membru Agrinnovator, a evidențiat utilitatea practică a ghidului pentru fermieri. „Este cel mai bun instrument pentru orice fermier care vrea să se apuce sau să continue digitalizarea în fermă. Iei ghidul, îl deschizi, vezi unde te afli și ce poți face în continuare pentru a deveni mai eficient”.

    George Eduard Chiriță este, deopotrivă, fermier în județul Galați și coordonator al grupului “Transformarea digitală a agriculturii” din cadrul Agrinnovator. Trecut prin cursurile programului Tineri Lideri pentru Agricultură, Chiriță a participat activ la crearea Ghidului pentru Digitalizarea Agriculturii. Un punct forte este reprezentat de faptul că acest volum explică termenii tehnici cu exemple și scheme concrete. Astfel, oferă o perspectivă clară asupra modului în care digitalizarea poate fi aplicată în practică. „Fermierul poate să vadă ce poate face cu digitalizarea, în ce direcție să se îndrepte”, spune Chiriță.

    Ghidul oferă, de asemenea, o viziune asupra viitorului digitalizării și o hartă a aplicațiilor disponibile în România. Iar promisiunea celor din Agrinnovator este că va exista și o continuare, deoarece numărul soluțiilor digitale crește de la an la an. Ghidul pentru Digitalizarea Agriculturii încearcă să combată și reticența unora dintre agricultorii cu o experiență bogată, dar care nu stăpânesc îndeajuns secretele digitalizării.

    Ghidul pentru Digitalizarea Agriculturii – Un efort colectiv pentru performanță

    Răzvan Prelipcean, membru Agrinnovator, a văzut pas cu pas cum s-a dezvoltat acest proiect. „Ghidul este complet gratuit și neafiliat comercial, bazat pe cunoștințele și experiența fermierilor din acest think-tank. Credem că doar prin colaborare și digitalizare, fermierii pot depăși obstacolele și asigura continuitatea afacerilor lor”, a explicat Prelipcean.

    Lansarea Ghidului pentru Digitalizarea Agriculturii în cadrul proiectului Agrinnovator marchează un moment esențial în evoluția agriculturii românești. Acest instrument nu numai că facilitează tranziția către o agricultură modernă și eficientă, dar și demonstrează angajamentul fermierilor și experților din domeniu în susținerea viitorului digital. Cu sprijinul Agricover, Agrinnovator pune în mâna fermierilor un Ghid  care promite să fie un aliat de seamă pentru aceștia în drumul către o agricultură românească mai performantă și sustenabilă.


    Te-ar mai putea interesa

    O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an Stimularea producției de ouă la găini iarna. Sfaturi practice Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă