Protestul cu tractoare, revendicat oficial de Sindicatul Fermierilor Patrioți. Ștefan Muscă, președinte: Vin cu 50 de tractoare spre București
Angelica Lefter -Protestul fermierilor cu tractoare, asumat de Sindicatul Fermierilor Patrioți condus de agricultorul giurgiuvean Ștefan Muscă. Acesta a intrat în direct la Antena 3 CNN unde a declarat că în spatele acțiunilor nu există nicio formațiune politică, potrivit G4media.ro.
Ștefan Muscă, președintele Asociației Fermierilor Patrioți, a mai spus într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, că așteaptă să prezinte revendicările ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Florin Barbu, de aceea va veni la București însoțit de alți agricultori și utilajele lor.
Citiți și: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu – întâlnire cu fermierii
”Nu suntem manipulați de nimeni. Am ieșit pentru că s-a făcut o revoluție și avem dreptul să ne exprimăm liber. (…) Este groaznic ce se întâmplă. În țara noastră nu mai avem nici dreptul la muncă. Noi ne cerem dreptul la muncă. (…) Azi să ne primească la negocieri, să le prezentăm revendicările. Vin cu 50 de tractoare spre București”, a afirmat Ștefan Muscă.
Un deputat AUR neagă că formațiunea lui ar avea legături cu protestul fermierilor
Deputatul AUR, Dan Tănasă, a susținut că formațiunea din care face parte nu are legătură cu protestele fermierilor și transportatorilor, dar că întotdeauna ”opoziția sprijină orice fel de protest al oricui, e firesc”.
”Ideea că acesta ar fi un protest politic nu are nicio bază”, a susținut deputatul AUR.
Citește și: Ministrul Agriculturii, mesaj despre protestul fermierilor: ”Voi face tot ce pot pentru a-i sprijini”
Vă reamintim că ieri, miercuri, 10 ianuarie, fermieri din mai multe județe au ieșit în stradă cu tractoarele, o parte dintre aceștia anunțând că intenționează să ajungă cu mașinile agricole în București. Dănuț Andruș, fermier din Botoșani, unul dintre cei care se îndreptă spre Capitală, a declarat că acțiunea este spontană, că nu are cunoștință să fie organizată sau asumată de vreo asociație și că este un mod în care fermierii doresc să își exprime nemulțumirile față de o serie de probleme din sectorul agricol, pornind de la întârzierile la plata subvențiilor și până la prețul scăzut al cerealelor și concurența neloială a produselor ce intră din Ucraina.