• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alexandru Radu, fermier la protest cu tractorul: Vrem ca Guvernul să ia niște măsuri!

    Angelica Lefter -

    Alexandru Eugen Radu se numără printre fermierii care în zilele acestea geroase și-a scos tractorul din magazie și a plecat la protest. Agricultorul din județul Ialomița, Membru al Asociației Forța Fermierilor, nu s-a lăsat demoralizat că în județul lui nu a găsit alți colegi care să iasă în stradă, așa că s-a alăturat grupului de inițiativă din județul Brăila.

    Tânărul fermier face agricultură în satul Mircea cel Bătrân, comuna Reviga, județul Ialomița, participă la protest, însă în județul Brăila, acolo unde, spune el, fermierii s-au organizat mai bine și s-au alăturat protestelor transportatorilor. Aceștia intenționează să ajungă cu utilajele la București, după ce astăzi, joi – 11 ianuarie, au perturbat traficul rutier pe unul din drumurile naționale importante.

    Citește și: Protestul cu tractoare, revendicat oficial de Sindicatul Fermierilor Patrioți. Ștefan Muscă, președinte: Vin cu 50 de tractoare spre București

    Fermierii au blocat drumul dintre Însurăței și Viziru, județul Brăila

    În județul Brăila, fermierii au mobilizat astăzi circa 40 de utilaje, a precizat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, tânărul fermier ialomițean, Alexandru Eugen Radu.

    ”Am ajuns în Brăila la protest, că în Ialomița nu s-a organizat. Protestul a început aici la 12:00 și am plecat de acasă pe la 11:00. O să vin și către București, dar mâine vor să intre cu tractoarele în Brăila, apoi mai vedem, dacă luăm drumul către București. Colegii fermieri au venit cu peste 40 de utilaje, direcția este Brăila, să blocăm orașul. Astăzi s-a blocat foarte mult drumul, din câte am auzit, dincolo de Slobozia, către Drajna, de camioane, de mașini, că am plecat din Însurăței către Viziru, dar s-a format coloană foarte mare, că fiecare a plecat cu ce a avut, cu tractoare, mașini”, a relatat fermierul de la fața locului.

    Fermierii ialomițeni au pornit cu utilajele către Brăila pentru a bloca mâine orașul

    Citește și: Ministrul Agriculturii, mesaj despre protestul fermierilor: ”Voi face tot ce pot pentru a-i sprijini”

    Fermierii au ”ars” zilnic motorină de sute de lei

    Fermierii din zone mai îndepărtate au venit cu mașini, dube, camioane pentru a ajunge mai repede la Brăila și pentru a reveni acasă peste noapte. Unii, însă vor rămâne peste noapte la Viziru pentru pentru a continua protestul și mâine, la Brăila. Cei care au plecat înapoi către Slobozia au blocat parțial drumul dintre cele două județe, Brăila și Ialomița.

    ”Este blocat drumul Brăila – Slobozia pentru că ne întoarcem. Este blocat parțial. Noi vrem să ajungem la București, dar cu tractoarele încărcate pe trailer, că e distanță mare. Tractorul nu este un utilaj să te plimbi cu el, au băgat fermierii motorină de 300-400 de lei pentru acest protest. Vrem ca Guvernul să ia niște măsuri, să dea subvențiile la oameni, să reducă asigurările la camioane, sunt mai multe revendicări. Pe pancarte noi am scris care sunt nemulțumirile și am pus câteva lozinci: ”Agricultura e la pământ”; ”Dacă vă pasă, nu stați în casă!” și altele. Am vorbit cu niște fermieri din Dolj, vor veni și ei la București”, ne-a mai spus fermierul Alexandru Eugen Radu.

    În toiul protestelor, fermierul a menționat că a putut să observe pe drum multe camioane cu cereale din Ucraina, pe care au vrut să le oprească, dar fără succes.

    ”Am văzut multe camioane de Ucraina. Au pus colegii utilajele mai pe centrul drumului, dar n-au avut de gând să oprească, dacă nu s-ar fi dat la o parte, ar fi intrat în ei”, a remarcat Alexandru Eugen Radu.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți avans APIA. Primele județe unde fermierii au confirmat că le-au intrat banii în conturi Avans APIA bovine 2024. Plata pe fermă în funcție de rasa vacilor – calcul Primăriile vin în sprijinul fermierilor care vor să încaseze ajutorul de 1.000 lei/hectar

    Ultimele știri

    Grâul din Ucraina se vinde cu 185 euro/tona. Fermierii au semănat mai mult pentru noul sezon Ministrul Florin Barbu vrea alinierea salariilor funcționarilor MADR din teritoriu, cu cele ale colegilor din Capitală Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Sunt mulțumit de plata subvențiilor la APIA”