• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Frații indieni Gupta mai preiau în România încă două ferme și ajung la 27.000 de hectare

    Oana Timar -

    Vectr Holdings, parte din African Industries Group, deținut de familia indiană Gupta, îşi consolidează poziţia de jucător cheie în agricultura românească prin achiziţia societăţilor Padova Agricultură şi Contara, prin intermediul Vectr Farm Brăila, ajungând astfel la aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol.

    ”Angajată în operaţiuni agricole, distribuţie de maşini agricole, industria de fitness şi imobiliare în România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 200 de milioane de euro, Vectr Holdings anunţă achiziţia cu succes a Padova Agricultura SRL şi Contara SRL prin intermediul Vectr Farm Brăila SRL. Implicarea Vectr în agricultura românească demonstrează dedicarea sa pentru promovarea inovaţiei şi sustenabilităţii în acest sector. Având în vedere expertiza extinsă şi bunele practici stabilite în domeniu, susţinute de activităţile agricole ale Vectr, această investiţie va promova în continuare integrarea tehnologiei moderne şi a celor mai bune practici pentru durabilitate în agricultura românească„, potrivit unui comunicat al companiei.

    Citiți și: Frații Raj și Alok Gupta – credit de 49,4 mil. de euro să preia 13.700 de hectare în sudul țării!

    Terenuri agricole

    Vectr ajunge la 27.000 de hectare de teren agricol exploatat în România

    Companiile afiliate Vectr Holdings au început activităţile în agricultura din România în anul 2015, cu 2.300 de hectare în exploatare. În ultimii 3 ani au extins aria de operare agricolă cu aproximativ 17.500 de hectare. Prin noile achiziţii, operaţiunile agricole ale Vectr Holdings au ajuns la aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol.

    ”Vectr Holdings îşi propune să îşi consolideze poziţia pe piaţă, să crească productivitatea şi să stabilească noi standarde pentru eficienţă, sustenabilitate şi inovaţie. Urmărind permanent colaborarea cu toate părţile interesate, pentru a crea un impact pozitiv, pentru a stimula creşterea economică şi a contribui la comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, în ciuda volatilităţi meteorologice fără precedent, cu care agricultura românească se confruntă în prezent. Privind în perspectivă, Vectr Holdings se angajează să implementeze strategii care să se alinieze nevoilor dinamice ale agriculturii moderne din România: managementul durabil al resurselor, creşterea productivităţii, conservarea apei, bunăstarea solului şi respectul pentru biodiversitate, cu atenţie sporită la securitatea alimentară”, a declarat Chintan Surana, directorul general al grupului Vectr Holdings.

    Padova Agricultura, care activează în Brăila, s-a implicat activ în producţia şi comercializarea cerealelor în România. Portofoliul său divers include culturi precum orez, porumb, grâu, orz, rapiţă, floarea soarelui, lucernă şi soia.

    Cea de-a doua companie, Contara, şi-a schimbat obiectivul principal începând din anul agricol 2022, de la cultivarea orezului, la producţia de cereale, specializată în culturi precum porumb, grâu şi floarea soarelui.

    Atât Padova Agricultura, cât și Contara era deținute de investitori italieni.

    Vectr Farm Brăila, parte a grupului African Industries Group

    Vectr Farm Brăila, holdingul care facilitează această achiziţie, deţine rolul strategic de a integra cu succes Padova Agricultura şi Contara în ecosistemul Vectr Holdings. Acesta este un grup privat de companii cu prezenţă în agricultură, imobiliare, fitness şi alte investiţii. Misiunea Vectr Holdings este de a se concentra pe nevoile umane fundamentale: hrană, adăpost şi sănătate.

    În centrul operaţiunilor Vectr se află angajamentul de a promova inovaţia şi excelenţa, precum şi dedicarea fermă pentru sustenabilitate, inovaţie şi bunăstarea comunităţii.

    Vectr Holdings face parte din African Industries Group, deținut de familia indiană Gupta.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Florin Constantin, AGXecutive, despre mediul de agribusiness în 2025: ”Companiile sunt mai precaute” Fermierii, convocați la MADR. Ministrul Barbu – primele ședințe de lucru din acest an cu liderii asociațiilor Fermă din Teleorman, prădată! Hoții au furat sistemele GPS de pe tractoare