• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Supermarketurile rusești se extind și în România. Unde se vor deschide aceste magazine

  Violina Gorcinschi -

  Supermarketurile rusești se extind în Europa. Lanțul de retail MyPrice, fostul Mere, plănuiește să își extindă activitatea în Europa. Printre țările vizate se numără și România, unde comercianții ruși doresc să deschidă magazine în București și în Brașov. În Belgia, acest lucru s-a întâmplat deja, urmând ca mâine, vineri – 12 aprilie să fie deschis al patrulea magazin.

  Rusia își extinde „tentaculele” comerciale și în Europa, lansând mai multe supermarketuri rusești pe continent, inclusiv în țara noastră. Unitățile comerciale ar veni cu prețuri mici și reduceri mari. Rușii vor să vândă somon leton, cârnați lituanieni și ulei de floarea-soarelui din Polonia. Acestea ar fi comercializate de supermarketul Mere, despre care se știe că se va extinde în UE. Pe de altă parte, sancțiunile nu îi vor împiedica pe ruși să apară pe piaţă, informează ziarul Világgazdaság, potrivit Rador Radio România, citată de stiripesurse.ro.

  MyPrice, popular în Belgia (foto: shutterstock.com)

  Supermarketurile rusești se extind în România

  Brandul rusesc Mere a fost scos de pe piață, iar în locul său se construiește brandul MyPrice. Interesant este că magazinul rusesc și-a anunțat prezența și pe piața din România, în orașele București și Brașov. În timp ce jumătate din unguri speră ca super-ieftinul Mere să apară în Ungaria, lanțul de magazine din Rusia se extinde de fapt într-o direcție complet diferită.

  Citește și: Este oficial! Șefa Comisiei Europene cere taxarea vamală a cerealelor din Rusia

  După cum a relatat şi ziarul „Világgazdaság”, vestea că magazinul rusesc cu preţuri mici intră pe piața ungară a apărut în presa din Ungaria pe 1 aprilie. Cu toate acestea, au fost doar o păcăleală de 1 aprilie. În articolele „false”, se preciza că rușii vor deschide, în trei ani, 200 de magazine care vor aduce o cifră de afaceri de 700 miliarde de euro.

  Cam tot atâtea magazine ar avea și Lidl, care a avut nevoie de circa 15 ani pentru a ajunge la o asemenea performanță. Veniturile din vânzări plasează compania pe a opta poziție în marile lanțuri de retail care activează în Ungaria, conform datelor din 2022.  Supermarketurile rusești se extind, dar nu in Ungaria.

  Lanţul de magazine My Price (fostul Mere) este foarte activ și se extinde cu adevărat, însă într-o altă țară. MyPrice va deschide al patrulea magazin belgian în Anvers mâine, vineri –  12 aprilie. Conform planurilor, cel de-al cincilea magazin al lor din localitatea Bertrix va fi predat luna aceasta. În continuare, lanțul rusesc caută alte locații.

  Magazin rusesc fără produse rusești

  A fost confirmat de către reprezentanții unității economice că modelul magazinelor va fi cel „siberian, despre care s-a discutat deja de multe ori în presa ungară, adică va funcționa la un nivel de cost extrem de mic, datorită ofertei bogate”. Se pare că Rusia nu își face griji de sancțiunile din occident în acest caz deoarece în oferta lor nu sunt incluse produse alimentare rusești, ci din alte țări, precum somonul leton, cârnații lituanieni și ulei de floarea-soarelui polonez.

  Astfel, rușii se pot infiltra pe piața comerțului cu amănuntul pe teritoriul UE. Autoritățile europene, precum ministrul Dezvoltării Economice din Ungaria, Márton Nagy, a vorbit luni, 8 aprilie, despre apariția lanţului de magazine rusesc în cadrul unei conferințe de presă, declarând că şi el a aflat despre asta doar din presă. În opinia sa, aspectele juridice și economice ale problemei ar trebui examinate în primă instanță.

  Citește și: Donald Tusk cere sancțiuni europene pentru produsele agricole din Rusia și Belarus

  În acest context, autoritățile belgiene, care au trecut deja prin acest proces de analiză, nu au găsit nicio obiecție legală cu privire la expansiunea gigantului rus pe piaţă.


  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid

  Ultimele știri

  Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre