• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Investiții noi: fermă de vaci și fabrică de lapte în Ialomița, abator și centru de prelucrare a cărnii în Insula Mare a Brăilei

    Roxana Dobre -

    Proiecte de investiții pentru țara noastră în abatoare pentru procesarea cărnii de ovine, construirea unei fabrici de procesare a laptelui praf și de procesare legume şi materie primă pentru obţinerea condimentelor. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că potențialul uriaș al agriculturii românești a fost prezentat de oficialii români în cadrul întâlnirilor pe care le-au avut în ultimele două zile cu oficialii și reprezentanții celor mai puternice companii din Qatar și Emiratele Arabe Unite.

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat într-o postare făcută în urma vizitei de lucru pe care a efectuat-o alături de premierul Marcel Ciolacu și alți membrii ai Guvernului în Qatar și Emiratele Arabe Unite că au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie. Printre acestea se numără proiecte majore de investiții în domeniul zootehnic, privind dezvoltarea de abatoare pentru procesarea cărnii de ovine, construirea unei fabrici de procesare a laptelui praf, precum și construirea unei fabrici de procesare legume și materie primă pentru obținerea condimentelor.

    Citiți și: Revoluție în zootehnia românească: Bălțata Românească cu producție de 40 de litri de lapte pe zi

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în vizită oficială în Qatar

    Investiții în procesare

    Florin  Barbu a anunțat pe pagina sa de socializare că în cadrul întâlnirilor care au avut loc în ultimele zile a prezentat ”potenţialul uriaş al agriculturii româneşti”.

    ”Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie și procesare. România are nevoie de investiții în procesarea materiei prime pe care o obțin fermierii noștri! Numai așa vom crește valoarea produselor românești și vom echilibra balanța comercială. Am prezentat potențialul uriaș al agriculturii românești în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut în ultimele două zile cu oficialii și reprezentanții celor mai puternice companii din Qatar și Emiratele Arabe Unite”, a informat ministrul.

    Citiți și: John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu

    Șeful de la Agricultură a mai transmis că în cadrul vizitei oficiale s-au pus bazele unor proiecte majore în domeniul zootehnic.

    ”În cadrul vizitei oficiale a delegației Guvernului României, conduse de premierul Marcel Ciolacu, au fost puse bazele unor proiecte majore de investiții în domeniul zootehnic, privind dezvoltarea de abatoare pentru procesarea cărnii de ovine, construirea unei fabrici de procesare a laptelui praf, precum și construirea unei fabrici de procesare legume și materie primă pentru obținerea condimentelor. Toate acestea reprezintă rezultatul muncii unei echipe care își dorește și construiește pentru viitor”, a mai arătat Florin Barbu.

    Conform informațiile furnizate de corespondentul TVR care participă la vizita oficială, investițiile într-o fermă de vaci și o fabrică de lapte praf ar urma să fie făcute în județul Ialomița. Cele două obicetive ar urma să ajungă la 50 de milioane de euro.

    Abatorul și centrul de procesare a cărnii urmează să fie construite în Insula Mare a Brăilei, fiind vorba despre un punct de sacrificare și prelucrare cu o capacitate de un milion de animale pe an.


    Te-ar mai putea interesa

    Ruris RR2200, cel mai nou tractor românesc, a fost prezentat la Indagra. Prețul, între 3.000 și 5.000 de euro Emil Turdean, fermierul care face agricultură pe model olandez. Sfecla de zahăr, o cultură de bază O celebră fabrică de tractoare a fost cumpărată de un afacerist din Ucraina

    Ultimele știri

    Cât costă un hectar de pământ în funcție de regiune. Piața terenurilor agricole, la zi Micii fermieri care vând și conserve, obligați să se înregistreze sanitar-veterinar. Producțiile, limitate de ANSVSA Nou ordin în vigoare pentru fermierii care conduc tractoare pe drumuri publice