• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Aer condiționat…în ferma de vaci. Ventilatoarele care țin canicula la distanță în adăpostul animalelor

    Roxana Dobre -

    Ventilatoarele pentru adăposturi de animale sunt o investiție de luat în seamnă în orice fermă. Specialiștii Dairy MAX au instalat recent un astfel de sistem de ventilație la o fermă de bovine din localitatea Peșteana, județul Hunedoara.

    Sistemele de ventilație VES-Artex aduc o oază de răcoare în ferme de animale aducând beneficii și pentru condițiile de bunăstare. Informațiile tehnice despre aceste echipamente utile în zilele canculare ne-au fost furnizate de directorul adjunct al Dairy MAX, Mihai Roșca. Acesta ne-a precizat că sistemele instalate în ferme își amortizează rapid costurile.

    Citiți și: Cea mai mare sală de muls din România – instalată de echipa Dairy MAX la o fermă din Arad

    BLAST face parte din categoria ventilatoarelor de “recirculare a aerului” și este cel mai puternic și mai eficient ventilator de pe piață din această categorie oferind cel mai bun raport calitate preț

    Investiția în ventilatoare pentru adăposturi de animale este amortizată în timp scurt 

    Investiția în ventilatoarele VES-Artex este amortizată destul de repede datorită creșterii producției de lapte și a ratei de gestație în perioadele cu temperaturi crescute. ”Pentru cele două grajduri din ferma din județul Hunedoara, am aplasat câte 11 ventilatoare pe fiecare parte a grajdului, un total de 44 de ventilatoare care să ofere un volum mare de aer și o temperatură constantă undeva la 28 de grade”, ne-a explicat directorul adjunct al Dairy MAX, Mihai Roșca.

    Pentru sala de așteptare unde vacile resimt stresul termic cel mai tare, în ferma Denis din județul Hunedoara au fost amplasate două rânduri a câte două ventilatoare care vor concentra fluxul de aer pe o zona mică și vor reuși să răcorească animalele.

    ”Pentru ferma Denis am ales să folosim modelul de ventilatoare BLAST este un ventilator puternic care rulează la 1.440 rotații/minut și generează 40.000 metri cubi de aer/oră. Acoperă eficient 12 metri liniari în fața lui. BLAST face parte din categoria ventilatoarelor de “recirculare a aerului” și este cel mai puternic și mai eficient ventilator de pe piață din această categorie oferind cel mai bun raport calitate preț”, a completat Mihai Roșca.

    Citiți și: Răsfăț de vară la fermă: Ce tehnologii s-au inventat pentru ca vacile de lapte să nu sufere pe caniculă

    Văcuțele sunt ”răsfățate” cu ventilatoare performante (foto: Mihai Roșca pentru Agrointeligența)

    Care sunt avantajele achiziției unui ventilator pentru animale

    Sistemele de ventilație VES-Artex își propun următoarele obiective:

    VES-Artex este o companie americană care în ultimii 10 ani a devenit lider mondial în furnizarea soluțiilor eficiente și practice pentru ventilarea, răcirea și iluminarea animalelor și a clădirilor pentru animale. Cu o experiență de peste 80 de ani, VES-Artex împreună cu echipe de medici veterinari și fermieri din țoată lumea, s-a concentrat pe dezvoltarea unor sisteme de ventilație inovatoare prin care ventilatoarele imprimă viteza suficient de mare aerului și suflă un volum de aer mare pentru a creea un mediu cât mai confortabil pentru vaci: cu temperatura controlata și aer proaspăt.

    Mai multe detalii despre ventilatoarele VES-Artex la telefon: 0740.937.516


    Te-ar mai putea interesa

    Producție record la grâu în ferma lui Dimitrie Muscă. Plus: ce producții a obținut la orz și rapiță Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații