• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ing. Dimitrie Muscă seamănă rapița de la 1 septembrie: ”Menținem suprafața pe care am avut-o în acest an”

  Roxana Dobre -

  Directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, inginerul Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai importanți agronomi din județul Arad, va păstra cultura de rapiță pe 1.500 de hectare, din cele 7.600 pe care le administrează. Fermierul încheie campania de recoltat la rapiță și se pregătește să însămânțeze de la 1 septembrie.

  Fermierul arădean, Dimitrie Muscă, a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că rapița va ocupa și anul acesta o suprafață importantă din ferma sa și a dezvăluit cum se pregătește pentru campania de însămânțat.

  Citiți și: Rapiță în minimum-till. Alexandru Muțulescu, agronom: Am obținut o medie de 4,1 tone/ha

  Dimitrie Muscă, fermier din Arad în cultura de lucernă (foto: Dimitrie Muscă pentru Agrointeligența)

  Cum se pregătește Dimitrie Muscă pentru campania de însămânțat la rapiță

  Rapița va ocupa o suprafață de 1.500 de hectare în ferma lui Dimitrie Muscă după ce în actuala campanie i-a adus o producție bună pe hectar. La rapiță reputatul agronom a finalizat campania pe CAI Olari unde a obținut pe 550 de hectare o producție de 4.024 de kilograme/hectar iar la Curtici nu a terminat campania.

  În prezent în fermele sale campania se recoltat este pe final iar agronomul se pregătește deja pentru primele însămânțări care vor începe în toamnă.

  ”Acum adunăm lucerna, avem 180 de hectare la care suntem deja la a treia coasă și recoltăm noaptea ca să nu se scuture. Și pe restul suprafețelor mergem în paralel cu recoltatul – mai avem ca trei zile și încheiem. Iar după aceea începem să administrăm amendamentele, respectiv carbonatul de calciu, și îngrășămintele organice pentru că avem la nivel ferme zootehnice aproape 15.000 de tone de gunoi de grajd care trebuie administrat acum pe zonele unde am recoltat – pentru că acolo unde am avut cultura porumbului, suprafața va fi însămânțată în toamnă cu grâu. La rapiță vom menține suprafața de 1.500 de hectare pe cele două societăți pe care le administrez, CAI Cutici și CAI Olari. Ne pregătim să începem semănatul de la 1 septembrie în cazul rapiței. Vom merge cam pe aceeiași hibrizi dar vom renunța totuși la unii care nu au făcut față condițiilor din zona noastră.  Sperăm să plouă dar nu aș spune că situația a fos chiar tragică pe zona noastră deși mereu este loc de mai bine”, a spus fermierul astăzi pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

  Citiți și: Ing. Dimitrie Muscă, după ce a testat soiul Biharia de la SCDA Lovrin: ”La o producție de 9.020 kg/ha nu pot să nu îl recomand”

  Dimitrie Muscă nu mai mărește suprafața dar schimbă utilajele vechi

  Inginerul Dimitrie Muscă nu intenționează să se extindă cu suprafața pe care o lucrează deja atât în arendă cât și în proprietate dar va investi în înlocuirea parcului de utilaje agricole.

  ”Ca și suprafață rămânem cu cele 7.600 de hectare nu intenționăm în următorul an să ne mai extindem. (….) Ne trebuie rentabilitate pentru că este un an în care trebuie să schimbăm tractoare, combine, să schimbăm din utilaje pentru că unele sunt destul de învechite și au un număr de ore de funcționare mare. Iar rapița la prețul care este și se preconizează, va fi foarte rentabilă”, a mai spus agronomul.


  Te-ar mai putea interesa

  Furtuni puternice cu grindină anunțate astăzi de ANM. Codul roșu de caniculă – menținut! Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ

  Ultimele știri

  Prețul grâului, în creștere pe bursă, nu și la fermieri. Samson Popescu: Așteptăm să vindem măcar cu 90 de bani Județul unde s-a produs mai mult grâu decât anul trecut, dar de o calitate mai slabă Ministerul Agriculturii a dat derogare la neonicotinoide pentru campania agricolă de toamnă