• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ing. Dimitrie Muscă seamănă rapița de la 1 septembrie: ”Menținem suprafața pe care am avut-o în acest an”

    Roxana Dobre -

    Directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, inginerul Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai importanți agronomi din județul Arad, va păstra cultura de rapiță pe 1.500 de hectare, din cele 7.600 pe care le administrează. Fermierul încheie campania de recoltat la rapiță și se pregătește să însămânțeze de la 1 septembrie.

    Fermierul arădean, Dimitrie Muscă, a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că rapița va ocupa și anul acesta o suprafață importantă din ferma sa și a dezvăluit cum se pregătește pentru campania de însămânțat.

    Citiți și: Rapiță în minimum-till. Alexandru Muțulescu, agronom: Am obținut o medie de 4,1 tone/ha

    Dimitrie Muscă, fermier din Arad în cultura de lucernă (foto: Dimitrie Muscă pentru Agrointeligența)

    Cum se pregătește Dimitrie Muscă pentru campania de însămânțat la rapiță

    Rapița va ocupa o suprafață de 1.500 de hectare în ferma lui Dimitrie Muscă după ce în actuala campanie i-a adus o producție bună pe hectar. La rapiță reputatul agronom a finalizat campania pe CAI Olari unde a obținut pe 550 de hectare o producție de 4.024 de kilograme/hectar iar la Curtici nu a terminat campania.

    În prezent în fermele sale campania se recoltat este pe final iar agronomul se pregătește deja pentru primele însămânțări care vor începe în toamnă.

    ”Acum adunăm lucerna, avem 180 de hectare la care suntem deja la a treia coasă și recoltăm noaptea ca să nu se scuture. Și pe restul suprafețelor mergem în paralel cu recoltatul – mai avem ca trei zile și încheiem. Iar după aceea începem să administrăm amendamentele, respectiv carbonatul de calciu, și îngrășămintele organice pentru că avem la nivel ferme zootehnice aproape 15.000 de tone de gunoi de grajd care trebuie administrat acum pe zonele unde am recoltat – pentru că acolo unde am avut cultura porumbului, suprafața va fi însămânțată în toamnă cu grâu. La rapiță vom menține suprafața de 1.500 de hectare pe cele două societăți pe care le administrez, CAI Cutici și CAI Olari. Ne pregătim să începem semănatul de la 1 septembrie în cazul rapiței. Vom merge cam pe aceeiași hibrizi dar vom renunța totuși la unii care nu au făcut față condițiilor din zona noastră.  Sperăm să plouă dar nu aș spune că situația a fos chiar tragică pe zona noastră deși mereu este loc de mai bine”, a spus fermierul astăzi pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    Citiți și: Ing. Dimitrie Muscă, după ce a testat soiul Biharia de la SCDA Lovrin: ”La o producție de 9.020 kg/ha nu pot să nu îl recomand”

    Dimitrie Muscă nu mai mărește suprafața dar schimbă utilajele vechi

    Inginerul Dimitrie Muscă nu intenționează să se extindă cu suprafața pe care o lucrează deja atât în arendă cât și în proprietate dar va investi în înlocuirea parcului de utilaje agricole.

    ”Ca și suprafață rămânem cu cele 7.600 de hectare nu intenționăm în următorul an să ne mai extindem. (….) Ne trebuie rentabilitate pentru că este un an în care trebuie să schimbăm tractoare, combine, să schimbăm din utilaje pentru că unele sunt destul de învechite și au un număr de ore de funcționare mare. Iar rapița la prețul care este și se preconizează, va fi foarte rentabilă”, a mai spus agronomul.


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!