• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Deliciul primei zile la Târgul Mierii din Câmpina: Un prahovean a mâncat un borcan de miere în 42 de secunde

    Gabriela Gimbășanu -

    Prima zi a Târgului Mierii din Câmpina a debutat astăzi în forță, cu public numeros și, bineînțeles, mulți apicultori și producători de echipamente pentru apicultură. Deliciul celei de-a X-a ediții a evenimentului a rămas și în acest an seria de concursuri inedite printre care și ”Cel mai mare mâncător de miere”, competiție care a dat emoții participanților, dar și organizatorilor.

    Șase împătimiți ai mierii și-au încercat puterile în a dovedi un borcan întreg. Dacă anul trecut, concursul permitea participanților să bea mierea, acum regulamentul i-a obligat să se folosească exclusiv de linguriță. ”În anii trecuți am avut mereu emoții: se dădea câte o carafă de un litru și jumătate de miere fiecărui participant. Mierea este bună, însă nu consumată în exces și mai ales foarte repede, mai ales că unii concurenți terminau ulciorul în 40 de secunde”, ne-a declarat Mihail Apostolescu, președintele Asociației Apicole Valea Prahovei, organizator principal al Târgului Mierii de la Câmpina – eveniment ajuns la a X-a ediție.

    Cel mai mare mancator de miereCâștigătorul de anul acesta al competiției de mâncat miere a fost Ion Țone, un prahovean de 52 de ani din comuna Șotrile. Acesta a reușit să termine borcanul de miere polifloră în doar 42 de secunde, fiind recompensat de organizatori și sponsori cu o tabletă și un aparat de radio. ”Este rpima dată când am participat la acest concurs, însă știam că o să câștig pentru că mereu mănânc repede ce îmi place, iar mierea este una dintre preferatele mele. Cea oferită în concurs a fost foarte delicioasă, ceea ce m-a ajutat foarte mult să am spor”, ne-a declarat câștigătorul.

    Târgul Mierii de la Câmpina s-a deschis astăzi și își așteaptă vizitatorii până duminică, 22 februarie, la Casa Tineretului din municipiu. Intrarea este liberă.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului