• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Săptămâna de foc la MADR! Fermierii, convocați de ministrul Agriculturii la negocieri serioase

    Angelica Lefter -

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a declarat că, săptămâna viitoare, urmează să aibă întâlniri cu reprezentanții mediului asociativ. Principala temă de discuție va fi referendumul anunțat deja la Congresul Fermierilor Europeni, pentru o Politică Agricolă Comună prin care fondurile din Agricultură să fie separate de alte fonduri europene. Având în vedere ”miza” întâlnirii, cu siguranță se vor purta negocieri serioase, iar fermierii vor aduce în discuție și alte teme de interes.

    La Bruxelles, ministrul român al Agriculturii, Florin Barbu, va susține ca fondurile europene alocate fermierilor să fie separate de alte forme europene de sprijin. Șeful de la Agricultură a menționat, vineri, pe 1 noiembrie, la deschiderea târgului Indagra, de la Romexpo, că nu își dorește un risc pentru fermierii români.

    Citiți și: Ministrul Florin Barbu a anunțat organizarea unui referendum național. Fermierii decid cum se împart banii de la UE!

    Bugetul agricol UE ar putea dispărea! (foto: efanews.eu)

    Ministrul Agriculturii se întâlnește cu reprezentanții mediului asociativ

    Ministrul Florin Barbu a apreciat foarte mult munca celor două agenții de plăți, APIA și AFIR și a menționat, în context, că nu va accepta ca Politica Agricolă Comună să fie făcută la grămadă, iar fermierii să nu mai beneficieze de fondurile care le sunt alocate.

    ”O să avem o întâlnire, marți sau miercuri, cu formele asociative și bineînțeles, așa cum am anunțat și la Copa-Cogeca, voi demara un referendum astfel încât politica agricolă comună să rămână separată din 2027 din celelalte fonduri europene, pentru că trebuie să vă gândiți foarte bine că am văzut, și credeți-mă că nu fac politică, o fac cu sufletul, astăzi, aici la dumneavoastră pot veni alte personaje din mediul politic și practic să nu aloce aceiași bani agriculturii din România. Nu vrem să avem acest risc pentru fermierii români și nu vreau să am acest risc pentru dumneavoastră, ca și instituții publice, vorbim de APIA și AFIR, care au fonduri europene, instituții puternice, unele dintre cele mai puternice din România în accesarea fondurilor europene, nu voi accepta acest lucru ca politica agricolă comună să fie la grămadă și să nu fie separat, asta să știți, cu mandatul acesta voi merge la Bruxelles”, a spus ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

    Citiți și: Ministrul Florin Barbu la Congresul European al Fermierilor: ”Voi continua să susțin simplificarea procedurilor”

    Șeful de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a reiterat că are de gând să negocieze în continuare cu oficialii europeni pentru convergența externă privind subvențiile și nu va vota nimic dacă vor fi în pericol fondurile din Pilonul I sau II.

    ”Deja în două consilii de miniștri, România s-a opus dosarului de convergență externă, singurul stat, s-au spus și concluziile, atât ale președinției Belgiei, dar și ale președinției Ungariei, nu au trecut în consiliul de miniștri. În continuare, să știți că voi negocia cu ei și nu voi vota nimic în Consiliul Agrifish dacă cineva încearcă să se atingă de cele două piloane importante din agricultura românească, Pilonul I și Pilonul II. Eu vă asigur lucrul acesta, cât voi fi ministrul Agriculturii, că mandatul meu ăsta este la Uniunea Europeană, ca să știți acest lucru”, a precizat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.


    Te-ar mai putea interesa

    Avans APIA – plăți în ritm alert! Adrian Pintea, MADR: Ce se autorizează astăzi, a doua zi se plătește! Fermierii stau la coadă pentru a încasa ajutorul de 1.000 lei pe hectar Emil Turdean, fermierul care face agricultură pe model olandez. Sfecla de zahăr, o cultură de bază

    Ultimele știri

    Piața cerealelor se anunță instabilă în această săptămână. Prețuri la bursele mondiale Programul Prima Seră! Ajutor de 200.000 euro de la stat pentru micii fermieri Avans APIA și pentru fermele mai mari. Numărul fermierilor intrați pe lista de plăți, până astăzi