• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Deutz-Fahr renunță la producția de combine și închide fabrica din Croația

    Roxana Dobre -

    Compania Deutz-Fahr renunță la producția de combine agricole și închide singura fabrică de mașini de recoltat pe care o deține în Croația. Producătorul a anunțat că își va axa activitatea pe tractoare și utilaje speciale pentru viticultură.

    Brandul de mașini agricole Deutz-Fahr se retrage din producția combinelor agricole. După decenii de angajament, compania-mamă italiană SDF Group închide fabrica din Županja, Croația, conform presei croate. Pentru fermieri și industrie, aceasta marchează sfârșitul unui capitol important în tehnologia combinelor de recoltat.

    Citiți și: Disponibilizări în ferme. Județul unde fermierii au început concedierile

    Combină Deutz-Fahr la recoltat (foto: fwi.co.uk)

    Deutz-Fahr nu va mai produce combine

    Brandul Deutz-Fahr renunță la producția de mașini agricole și își închide singura fabrică de combine din Županja, Croația. Decizia a fost comunicată oficial angajaților și sindicatului. Ultima zi de funcționare a fabricii va fi 28 februarie 2025.

    Potrivit unui reprezentant al sindicatului, încercările anterioare de a vinde compania au eșuat, în ciuda faptului că au existat părți serioase interesate, inclusiv o companie chineză. Mai mult, potrivit Forbes, decizia de lichidare a fost luată deși filiala Same Deutz-Fahr Žeteliceim a generat anul trecut vânzări de 44,22 milioane de euro și un profit de trei milioane de euro. Întregul Grup SDF a realizat vânzări de peste 2 miliarde de euro și un profit din exploatare înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare de 322 de milioane de euro.

    Citiți și: Cosmin Băcanu, încântat de combina Deutz-Fahr C9206 TS. Cu ce consum de motorină a recoltat grâul!

    Cum argumentează Deutz-Fahr închiderea fabricii din Croația

    Compania se concentrează de mult timp pe activitatea sa de bază, după cum a răspuns un purtător de cuvânt a companiei-mamă Same Deutz-Fahr din Italia la întrebarea lansată de Agrarheute privind decizia de exit de pe piața combinelor pentru brandul Deutz-Fahr. Conform oficialului companiei, activitatea de bază va rămâne producția și comercializarea tractoarelor și echipamentelor speciale pentru viticultură.

    ”Aproximativ 200 de combine agricole au fost produse și vândute recent în fiecare an – în principal în țările din Europa de Est. Acest lucru a făcut posibil ca SDF să-și mențină activă afacerea cu mașini de recoltat”, a spus purtătorul de cuvânt.

    Se pare că războaiele recente au destabilizat mult piețele țintă și au accelerat decizia de a vinde complet divizia. „Nu putem confirma în prezent dacă producția de combine va fi inclusă în planurile noastre viitoare pe termen mediu/lung. Orice decizie pe această temă va face obiectul unor evaluări strategice viitoare bazate pe evoluțiile pieței și pe prioritățile companiei”, a continuat purtătorul de cuvânt al SDF.

    În Croația, pe lângă fabrica de combine agricole, SDF are un birou de vânzări în Zagreb, care distribuie produsele grupului în Europa de Sud-Est și care va rămâne activ.

    În 2005, compania-mamă SDF, a cumpărat fabrica de combine din Županja și a extins-o într-un centru de competență pentru producția mașinilor de recoltat. Este singura locație a companiei pentru producția de combine agricole marca Deutz-Fahr, iar închiderea acestei unități marchează sfârșitul producției de combine agricole la SDF.

    Deutz-Fahr a fost lider în tehnologia combinelor de recoltat cu câteva decenii în urmă. În ultimii ani însă, nu au mai existat investiții serioase în această direcție. Astfel, la standul Deutz-Fahr de la târgul Agritechnica 2023 nu a fost adusă nicio combină, deși anul trecut, Deutz-Fahr și-a prezentat la Rottalschau noua serie de mașini de recoltat – C6305, linie ce a adus schimbări mai ales la nivelul cabinei.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor la final de an. Prețuri pentru tona de grâu și de porumb Stimularea producției de ouă la găini iarna. Sfaturi practice Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor

    Ultimele știri

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Bursa cerealelor la început de an. Scăderi pentru grâu, creșteri la rapiță Patru produse recomandate pentru erbicidarea de primăvară a cerealelor păioase