• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Indienii de la TAFE se extind pe piața UE cu tractoare pentru micii fermieri

    Violina Gorcinschi -

    India’s Tractors and Farm Equipment Limited, sau pe scurt TAFE, încearcă, de aproximativ un an, să capete mai multă influență pe piața europeană. Încă puțin cunoscută în România, TAFE este unul dintre cei mai mari producători de tractoare din lume și al doilea ca mărime din India.

    Compania TAFE a fost înființată în 1960, în Chennai, colaborând cu Massey Ferguson aproape de la început. În prezent, indienii au acțiuni la AGCO, iar compania americană are „interese” la TAFE. Pe lângă marca proprie, TAFE vinde tractoare sub mărcile Eicher și IMT și, până de curând, Massey Ferguson. Compania indiană deține mărci istorice din Europa, precum Eicher din Germania și IMT din Serbia.

    ”TAFE este unul dintre cei mai mari producători din India și, de asemenea, din lume. Suntem în această afacere de peste 60 de ani, oferind soluții pentru fermieri și produse solide în peste 70 de țări. Europa era un continent pe care nu fusesem până acum – am început acum un an, la Agritechnica din Hanovra. Acum suntem pentru prima dată la EIMA International. Suntem mândri că unul dintre tractoarele noastre a devenit finalist al competiției Tractorul Anului. Credem în soluții de-a gata pentru fermieri. Avem o experiență solidă pe piața indiană, unde tractoarele au condiții dificile și trebuie să lucreze fără greșeală toată ziua. Suntem o companie care furnizează, în primul rând, utilaje durabile și acum dorim să transmitem acest lucru altor fermieri din întreaga lume”, a declarat Murali Krishnan R, Președinte Produse și Exporturi la TAFE într-un interviu pentru farmer.pl.

    Tractoare TAFE (foto: farmer.pl)

    Producătorul TAFE – modele de tractoare pentru micii fermieri

    La târgul internațional EIMA de la Bologna, TAFE și-a prezentat tractoarele și soluțiile de agricultură de precizie, disponibile de la dealerii companiei indiene. Fiind una dintre puținele companii din Asia, TAFE nu încearcă să își livreze doar produsele în sine, ci și idei și modalități de gestionare, concept care o face să iasă în evidență față de alte companii din China sau India.

    Unul dintre cele mai interesante produse de la TAFE este soluția agricolă inteligentă TAFE Terra, datorită căreia se pot optimiza diverse operațiuni pe baza colectării datelor. Aceasta include control prin GPS, telematică și diverse soluții de management al fermei.

    Un alt produs nou din oferta TAFE este tractorul electric TAFE EV 28, proiectat conform standardelor europene. Utilajul are capacitatea de a se încărca rapid și este compatibil cu CCS2 (sistem european de încărcare), care minimizează timpul de așteptare pentru utilizatori. Producătorul este conștient de faptul că, deocamdată, EV 28 este o mașină preferată de municipalități și companiile de manipulare a materialelor și este puțin potrivită pentru lucrări agricole.

    Tractor TAFE EV28 (foto: farmer.pl)

    Următoarea mașină de la standul TAFE a fost tractorul 7515 cu cabină și sisteme Terra. La scurt timp după premiera în Europa de Vest, acest tractor a fost remarcat, devenind finalist al competiției Tractor of the Year 2025 la categoria Utilitate. Au fost prezentate și versiuni fără cabină, iar în prezent modelul 7515 cu cadru ROPS costă de la importator aproape 27.000 euro net – un preț destul de atractiv. Tractorul are un motor cu 3 cilindri marca Simpsons (aparținând concernului TAFE) cu o putere de 74 CP la 2.000 rpm, cuplu maxim de 312 Nm la 1.200 rpm, cilindree 2.600 cmc. Transmisia are 12 trepte înainte și 12 marșarier și există și o treaptă de marșarier mecanică. Viteza maximă este de 33 km/h, ampatamentul este de 2.200 mm, iar capacitatea legăturii spate este de 2.400 kg.

    Citește și: Tractoarele Kioti HX vă oferă dotări premium în varianta standard

    Tractor TAFE 7515 (foto: farmer.pl)

    Compania TAFE a prezentat și o noutate: o serie de tractoare compacte, inclusiv un trio de mașini: 6028 M, 6028 H, 6020 M, construite pentru a face față mai multor tipuri de sarcini. Versiunea M (cu transmisie mecanică tradițională) fără cabină costă puțin peste 10.500 euro net, iar un vehicul echipat cu cabină costă circa 13.370 euro. Versiunea H are transmisie hidrostatică.

    O altă premieră a fost modelul 6055, fără cabină, un reprezentant al unei serii de vehicule compacte echipate cu un motor cu 3 cilindri cu o cutie de viteze cu 16 trepte înainte și 16 înapoi. Opțional este disponibilă o cutie de viteze HST cu 3 game de viteze. Cu o capacitate de încărcare de 1.700 kg și o priză de putere cu două viteze, acest tractor este perfect pentru fermele mai mici, dar solicitante.

    Producătorul de utilaje TAFE – expansiune în Europa (foto: farmer.pl)

    Producătorul indian de tractoare TAFE – expansiune în Europa

    Cu toate că piața europeană este una care nu duce lipsă de producători de utilaje agricole, compania TAFE a văzut o oportunitate și a decis să investească în producții și tehnologii care se aliniază cu standardele europene.

    ”Tratăm fiecare țară separat și individual. Piețele de export nu sunt tratate la fel, iar fiecare țară de destinație are propriile reguli și reglementări, iar noi le cunoaștem bine. Pentru noi, fiecare piață și fiecare client este important pentru a oferi soluții adecvate fermierilor. De exemplu, nici Africa de Sud, unde nu există restricții privind emisiile de eșapament, nu este tratată ca o piață pe care oferim vreun produs. De asemenea, încercăm să oferim ceea ce își doresc clienții locali pentru a se putea dezvolta. Avem toate tehnologiile care sunt necesare în Europa, conform emisiilor, reglementărilor sau cerințelor clienților, aceasta nu este o problemă pentru noi. Avem motoare smart farming, telematice, Stage V produse de compania noastră Simpsons. Europa este o piață interesantă, o piață mare, nu o putem ignora, așa că am decis să fim prezenți aici. Simpsons este o altă companie grozavă din portofoliul nostru care este gata să producă motoare de până la 250 CP. Sunt capabili să producă motoare care îndeplinesc orice restricții privind emisiile”, a spus Murali Krishnan R.

    TAFE este deja în 28 de țări, dar încearcă să se extindă. Compania este prezentă deja și în Europa, prin motoarele Deutz. Anul viitor vor scoate câteva zeci de mii de motoare cu o capacitate de deplasare 2,2 l și 2,9 l.

    Citește și: Krone lansează pe piață o serie de remorci agricole pentru camioane

    Tractoarele TAFE, ideale pentru fermele mici (foto: farmer.pl)

    Tractoarele TAFE, ideale pentru fermele mici

    Tot la EIMA, reprezentanții TAFE au prezentat și un prototip de tractor pe hidrogen, care să arate progresul companiei, însă a fost prezent și un model de tractor electric, care va fi vândut în curând în serie, pe piețele globale. În același timp, producătorul plănuiește să scoată pe piață și tractoare cu peste 100 cai putere.

    ”Deocamdată, nu avem produse cu peste 75 CP, pentru că credem că ar trebui să ne concentrăm mai întâi pe ceea ce ne-am specializat până acum. Avem soluții foarte bune pentru aceste nevoi și ne concentrăm asupra lor pentru a le îndeplini cât mai bine. Pe o parte sunt tractoare compacte de la 55 la 74 CP. Pe de altă parte, avem tractoare mai mici, cu putere de până la 28 CP, cu transmisii mecanice și hidrostatice. Ele pot fi folosite pentru diferite tipuri de muncă, nu numai pentru cele agricole. Avem și încărcătoare și cositoare. Chiar lângă el se află un tractor electric și finalista TotY 2025 cu o cabină și sistemul TAFE Terra. Un tractor foarte prietenos cu operare ușoară, în ciuda tuturor sistemelor pe care le are. Depunem mult efort și cercetare pentru a-l realiza, produce și aduce pe piață. Toate acestea sunt inventate la TAFE și suntem mândri de asta. Modelul 7515 este un tractor mai puternic pentru aplicații agricole tipice, spre deosebire de 6055 fără cabină, care este mai ușor. Va fi disponibil de anul viitor”, a precizat reprezentantul companiei indiene.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2025. Data la care începe depunerea cererilor pentru plata pe hectar și animale APIA – anunț pentru fermierii care încasează subvenții pe hectar și animale Porumb recoltat în ianuarie. Viorel Zaharia, prestator de servicii: Am cules 4 tone la hectar

    Ultimele știri

    Asprimea iernii – raport ANM: Iarnă blândă în cea mai mare parte a țării Plăți APIA 2025. Fermierii care nu au primit niciun ban din subvenții De ce nu se pun roșiile lângă castraveți. Vecini compatibili în grădina de legume