Celebrul caș produs de băcița Flori Mînzat are cumpărători inclusiv în Duminica Paștelui: ”Am păstrat prețul de anul trecut”


Se simte în aer agitația din apropierea Sărbătorilor Pascale. Românii caută miei pentru sacrificare, iar fermele își deschid porțile pentru cumpărători, așa cum face an de an și una dintre cele mai renumite ciobănițe ale țării, Flori Mînzat. Aceasta este renumită pentru mieii din ferma sa, dar mai ales pentru brânza de cea mai bună calitate.
Flori Mînzat, din satul Chișoda, comuna Giroc, județul Timiș, produce brânză de oaie de foarte mulți ani, la cele mai înalte standarde. Acum câteva zile a început producția de caș, iar cererea este foarte mare. Mulți dintre doritori vin să își ridice marfa chiar și în Duminica Paștelui.
Citiți și: Brânza adevărată de oaie este la mare căutare. Flori Mînzat: ”Nu facem față cererii”

Brânză proaspătă de oaie de la poarta fermei cu 40 de lei/kg
Renumită pentru brânza sa specială, Flori Mînzat este cea care vinde caș și în Duminca Paștelui, asta pentru că vrea să-și mulțumească toți clienții. Nu există să rămână marfă pe stoc, iar brânză veche nu mai are la vânzare, după cum a menționat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.
”De vineri am început sezonul de caș, de patru zile. Prețul este de 40 de lei exact ca și anul trecut, nu s-a scumpit, fie că e telemea, caș, puțin sărată, este același preț. În niciun an nu facem față în Săptămâna Mare la vânzări, dar nu rămânem cu brânza pe iarnă, tot ce avem e proaspăt. Dăm de acasă, din brânzărie, de care mă ocup personal. Nu am calculat o producție de caș, dar de dimineață am închegat 162 de litri de lapte și intră cam 4 litri de lapte de oaie la un kilogram de brânză, deci peste 40 de kg de brânză am produs acum. Cantitatea depinde de procesare, timpul de scurgere, sunt mulți factori”, a spus fermiera.

Citește și: Flori Mânzat: Datorită Agrointeligența, vom putea livra mieii oamenilor direct acasă. Mulțumim!

Flori Mînzat vinde brânza de oaie inclusiv în Duminica Paștelui, la cererea cumpărătorilor
Este adevărat că Flori Mînzat și-a desăvârșit talentul în brânzărit prin cursuri și pregătire la cele mai înalte standarde, de aceea curățenia, ordinea și punctualitatea sunt la ele acasă când vine vorba despre producerea brânzei.
”Astăzi, luni – 14 aprilie, mai este cum mai este, dar de mâine începe să fie nebunie și cu brânza. Duminică dimineața, la ora 6:30, oamenii satu pe bancă și mă aștepată, mă întreabă dinainte dacă este deschisă brânzăria. Sunt atât de fericiți când le spun că nu o să las pe niciunul fără brânză în Duminica Paștelui. Le spun că nu pot să ridice câte kilograme vor, pentru că trebuie să ajungă la toată lumea, dar au ce pune pe masă. După Paști, luni, marți pot să vină să ia și 100 de kilograme dacă vor”, a menționat băcița.
Cei mai căutați miei au între 18 și 20 de kilograme
Flori Mînzat are și aproximativ 300 de mieluți de vânzare pentru Sărbătorile Pascale.
Față de anul trecut, Flori Mînzat are la vânzare mai puțini miei, însă nu rămâne niciodată cu marfa nevândută. Flori Mînzat a precizat că vinde carcasa de miel cu 45 de lei, iar în viu a dat mieii cu 28 de lei/kg.
”Nu mai știu încotro să mă împart în perioada aceasta. Anul acesta, cei care au plătit avans au prioritate la miei, dar în fiecare an la noi clienții sunt obișnuiți să vină în fermă, să aleagă mieii din fermă având punct de sacrificare autorizat. Clienții vin, își aleg mieii, îi văd ei vii și cum îi taie. Anul acesta nu am scos o cantitate mare de miei la vânzare, în jur de 300, vom vedea acum câți se vând și câți nu se vând. Ca preț, am dat cu 45 de lei kg de carne și 28 de lei în viu”, a declarat fermierița Flori Mînzat.
Cele mai multe cereri de miei au fost între 18 și 20 de kilograme. În ferma Mînzat cumpărătorii vin și îți aleg mielul și pot să vadă cum este sacrificat în punctul autorizat, a menționat crescătoarea de ovine.
”Sunt miei de la 8 la 18-20 de kilograme. Majoritatea comenzilor sunt la 10-12 kg. Noi mergem pe ce vindem de Paște, nu dăm la export, doar dacă ne rămân, cum a fost anul trecut, am dat și la export până în 100 de miei, dar de regulă îi rezolvăm în punctul de sacrificare”, a menționat Flori Mînzat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.
