Cătălin Rugan a început producția de brânză topită. Deliciul sănătos are doar trei ingrediente


Fermierul Cătălin Rugan, din Sânnicolau Mare, județul Timiș, a ieșit pe piață cu un nou produs lactat: brânza topită, o atracție pentru familiile care vor să pună pe masă o brânză sănătoasă, fără aditivi. Atât acest produs cât și alte produse din fermă, pot fi achiziționate direct de la automatele de lapte și produse lactate instalate de fermier în Sânnicolau Mare.
Ferma lui Cătălin Rugan este formată din 70 de capete de vaci de lapte din rasele Bălțată Românească și Red Holstein. Întreaga cantitate de lapte nu merge către vreun procesator, ci rămâne în mica făbricuță de procesare din cadrul fermei, acolo unde sunt produse brânza dulce de vacă, cașul puțin sărat, telemea maturată, smântână și, mai nou, brânza topită.
Brânza topită din ferma Rugan este creată din doar trei ingrediente naturale: brânză dulce din lapte de vacă, unt și sare
Brânza topită a fost realizată după o rețetă simplă, dar care conține doar trei ingrediente naturale și face deliciul meselor în familie. Aceasta poate fi găsită la automatele de lactate din Sânnicolau Mare ce-i aparțin lui Cătălin Rugan, dar poate fi livrată și la domiciliu, ambalată în caserole de 150 de grame, la un preț de doar 10 lei, după cum a spus fermierul pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.
”Avem dozatoare cu lapte în oraș, lapte crud, iar cu un an în urmă am adus și dozatoare cu produsele noastre ambalate: brânză dulce, caș, telemea,brânză topită, tot ce producem noi. Sunt ambalate la mic gramaj, sunt la rece, doritorii pot merge la orice oră din zi și din noapte să își cumpere produsele, proaspete, naturale 100%. Ultimul produs din gama noastră este brânza topită. Ideea a pornit de la faptul că și clienții doresc ceva nou, astfel încât este necesar să mai diversificăm puțin. Este făcută din brânză dulce, unt produs tot de noi și sare, este naturală 100%. Are consistența unei brânze topite, se poate întinde pe pâine foarte ușor, gust dulceag. Avem ambalată brânza topită la caserolă de 150 de grame, se găsește la automate, la un preț de 10 lei. Am preferat să ambalăm în cantități mai mici, astfel încât consumatorul să vină să cumpere mereu produs proaspăt”, aspus Cătălin Rugan.
Reteța de brânză topită a fost adaptată astfel încât să fie specifică Fermei Rugan
La realizarea brânzei topite a participat și un partener, de la care fermierul bănățean s-a inspirat în ceea ce privește rețeta. Cu toate acestea, a vrut ca brânza sa să fie unicat, deci a încercat pe cât posibil să păstreze specificul gustului din Ferma Rugan.
”Brânza topită a fost realizată după rețeta unui partener, să-i spunem, dar am făcut multe probe până să ajungem la rețeta pe care o folosim acum. Câteva luni de zile tot am făcut probe să vedem ce mai punem, ce scoatem, cum rezistă. De la acest partener am primit rețeta, dar nu este ca și a lui, am modificat-o puțin pentru a fi specifică Fermei Rugan, căci nu este concurență dintr-o parte sau alta a țării”, a specificat crescătorul de vaci de lapte.
Citiți și: Ferma Rugan: 50 de vaci, un singur angajat și trei roboți care fac toată treaba!
Prețurile produselor lactate din Ferma Rugan nu au fost modificate, deși costurile de producție au crescut
Fermierul timișean a mai menționat că a încercat să nu mărească prețul produselor, deși costurile de producție sunt vizibil mai mari. Pe lângă dozatoarele de lapte și automatele pentru produse lactate, Cătălin Rugan a mai spus că face și livrări la domiciliul clienților în Sânnicolau Mare.
”Automatele de lactate au fost achiziționate din bani proprii. Dozatoarele au fost acum 5-6 ani cam vreo 7.000-8.000 de euro un aparat. În schimb, pentru cele de brânzeturi am dat 3.000 – 4.000 de euro. Au mai fost niște investiții pentru cititoare moderne de bancnote, acum va trebui să investim în niște cititoare de carduri, deci mai sunt niște investiții care au fost făcute și urmează să fie făcute. Noi sperăm ca până la finalul anului să reușim să implementăm această plată nouă cu cardul. Ferma Rugan face și livrări acasă, în orașul Sânnicolau Mare, pentru cumpărătorii fideli, dar comanda minimă este pentru o livrare este de 50 de lei”, a mai menționat Cătălin Rugan pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.
Fermierul a mărturisit că astăzi, miercuri – 20 august, este ultima zi de control pentru fondurile europene obținute acum câțiva ani prin AFIR, pentru dezvoltarea fermei. Pentru viitorul apropiat își dorește o extindere a făbricuței de procesare și a mărturisit că are în testare un nou produs creat în fermă, este vorba despre cașcaval.