Subvenţii APIA 2019

Ce limitează subvenția la motorină pe care o primesc anual fermierii români?

Fermierii români solicită constant cote mai mari la motorina pentru care primesc sprijin în agricultură, însă ministrul agriculturii Achim Irimescu explică de ce majorarea subvenției este limitată.

”Avem nemulțumiri din partea fermierilor care și-ar dori mai mulți litri pe hectar din cauza condițiilor de climă, dar din păcate avem niște restricții la nivel internațional unde se consideră că suma ar fi de 50 de litri pe hectar. Noi deja acordăm peste 75 de litri pe hectar. Fermierii noștri reclamă undeva la 90 de litri pe hectar”, a declarat joi seară ministrul Achim Irimescu la emisiunea ”Ora de știri” de pe TVR 2.

Totodată, Irimescu a precizat că pentru anul 2016 sunt bugetate 388 de milioane de lei pentru plata subvenției la motorină pentru trimestrul IV din 2015 și trei trimestre din 2016.

Vă reamintim că pentru 2015, agricultorii și crescătorii de animale încasează 1,7975 de lei pentru fiecare litru de motorină aferent fiecărei culturi sau pentru sectorul zootehnic.

Iată câți litri de motorină se plătesc pentru fiecare cultură în parte, dar și pentru sectorul zootehnic și cel de îmbunătățiri funciare:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!