• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • EXCLUSIV Fermierii – de NEOPRIT: ”Venim la Parlament!”

  Roxana Dobre -

  Fermierii sunt foarte hotărâți să nu renunțe la protestul care va avea loc săptămâna viitoare la Parlament. Deși doreau să fie uniți și să participe în număr mare la București, timpul de organizare a fost destul de scurt astfel că nu le-a permis fermierilor să obțină autorizațiile necesare unei astfel de manifestații. Aceștia nu renunță însă și au luat hotărârea să vină în Capitală și să fie prezenți la balconul Camerei Deputaților în momentul în care va fi votată moțiunea simplă depusă împotriva ministrului agriculturii, Achim Irimescu. 

  Moţiunea simplă „Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă” îndreptată împotriva ministrului Agriculturii, semnată de 84 de parlamentari PSD şi ALDE, va fi dezbătută luni, la ora 16:00, în plenul Camerei Deputaţilor, urmând ca votul final să fie dat marţi, potrivit hotărârii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

  Tot atunci și liderii fermierii sunt deciși să fie prezenți în sală, în semn de susținere pentru ministrul agriculturii. ”Noi o să venim la vot, v0m fi la balconul din sala de plen. Mâine (luni n.r) trimitem la Parlament lista cu persoanele care participă și pot să vă spun că sunt fermieri din toată țara. Ne-au explicat că nu primesc mai mult de 40 de oameni deci, cel mai probabil, vor participa reprezentanții asociațiilor”, ne-a declarat Ionică Nechifor, fondatorul şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine MOLDOOVIS și, totodată, secretar general al Federației Romovis.

  Ce i se reproșează ministrului Achim Irimescu

  Iniţiatorii susţin că “în decursul anilor trecuţi Guvernul Ponta a reuşit să aducă agricultura şi industria alimentară pe unul dintre primele locuri în economia românească”, iar actualul ministru al agriculturii Achim Irimescu are ca “preocupare zilnică” distrugerea “acestui sistem performant pe care l-a parazitat”.

  “Preocuparea zilnică a acestui ministru este de a distruge câte ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fără a construi absolut nimic. Trecând peste declaraţiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii şi investitorii români din sectorul alimentar sau uneori au stârnit râsul unei ţări întregi, acţiunile şi inacţiunile ministrului Irimescu afectează siguranţa naţională, prin ameninţarea securităţii alimentare a României”, susţin semnatarii moţiunii simple.

  PSD şi ALDE susţin că Achim Irimescu trebuie să plece „pentru a nu desfiinţa din economia României întreg sectorul agro-alimentar” şi pentru a nu-i transforma pe români în „cerşetorii Europei”, potrivit textului moţiunii.

  Iniţiatorii fac trimitere la “derapajele grave” din agricultură privind neacordarea plăţilor directe, blocarea proiectelor de investiţii în domeniul irigaţiilor, precum şi managementul deficitar al Ministerului Agriculturii şi instituţiile din subordinea acestuia, susţinând că de la actualul ministru au auzit “doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă”. “De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile politice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic”, mai susţin semnatarii moţiunii.


  Te-ar mai putea interesa

  Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Subvenții APIA 2024. Ce s-a decis azi la MADR pentru condițiile la GAEC 8 și ecoschema PD-04 Apicultor disperat: Ni s-a otrăvit stupina cu 150 de familii de albine, unica noastră sursă de venit! Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)