• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Apel către liderii politici: Lăsați fermierii adevărați să conducă județele agricole! Studiu de caz: Iliuță la Călărași

  Vlad Macovei -

  Dragi fermieri, aleși primari, consilieri locali sau județeni,

  Nu stați cu mâinile în sân. Organizați-vă! Încercați în toată țară să apărați și să promovați interesele agriculturii românești. Impuneți în partidele în care activați ca agricultura să fie luată în serios. Fermierii să fie sprijiniți, finanțați, să fie feriți de abuzuri ale statului, să poată da maxim pentru această țară. Vom putea pătrunde mai mult decât până acum cu produse românești în supermarketuri și este sarcina dumneavoastră ca agricultorii, mari sau mici, să fie organizați și informați pentru a putea beneficia de această oportunitate. Luptați în primării, consilii locale sau județene pentru satul românesc, pentru dezvoltarea acestuia. Atâtea fonduri stau necheltuite, atâția români visează să își deschidă o mică afacere la țară, dumneavoastră unde veți fi în acești patru ani? Cum vă veți implica? Nu de multe ori, vă plângeați că fermierii nu sunt ascultați, nu au pârghii de decizie, nu pot schimba în bine agricultura în județul în care activați. Acum aveți ocazia să dovediți că sunteți bărbați și femei ai acestui pământ care știu o meserie, care știu să muncească, care știu să explice și să convingă, care sunt serioși și cinstiți. Succes, Agrointeligența este alături de dumneavoastră!

  Stimați lideri politici ai tuturor partidelor,

  Pentru agricultura românească, în mod pragmatic, n-a rămas mare lucru după alegerile locale. Vocea fermierilor nu a fost auzită, cel puțin nu la nivel național, deși toți politicienii vorbesc despre importanța agriculturii, a industriei alimentare, cunoașteți refrenul. De aceea, este cu atât mai important ca măcar în al doisprezecelea ceas să vă treziți. După dezbaterile politice din platourile de televiziune din ultimele zile, jumătate din populația României se va întoarce la viața grea din mediul rural. Oamenii aceștia sunt dependenți de agricultură, fie că e vorba de cultura mare, pomicultură, legumicultură sau creșterea animalelor. Și-ar dori să vă luptați mai mult pentru banii care li se cuvin, să fiți mai implicați în a sprijini produsele românești, în a lucra intens pentru a le oferi șanse de dezvoltare într-un sat românesc sărăcit și îmbătrânit. Sunt sate unde în 2015 s-au născut trei copii și au murit 80 de bătrâni. Chiar nu vă dă de gândit situația aceasta? Pentru cine veți mai face campanie electorală în sate peste patru ani? Dar peste opt? Aveți o ocazie unică ca acum, după alegerile locale, să faceți un mic efort să puneți soarta județelor agricole în mâna fermierilor adevărați. Nu mai permiteți tot felul de șmecherii locale, și arătați că vă pasă de agricultura românească. Începeți cu un pas mic dar ca semnal va fi mare. Lăsați soarta județului Călărași, un județ sărac, dependent aproape integral de agricultură, pentru patru ani, în mâinile fermierului Vasile Iliuță. De ce am ales cazul lui Iliuță? Pentru că este agricultorul cu cea mai înaltă poziție în topul celor mai puternici fermieri din România care a câștigat un mandat de consilier județean. Cred că ar fi un președinte de consiliu județean foarte bun, îmi asum această evaluare. Și mai cred că ar trebui să îl sprijine toate partidele. Și sunt destule alte județe unde ar trebui sprijiniți fermieri de top, din ambele partide mari, pentru funcția de președinte al consiliului județean. Succes, Agrointeligența este alături de dumneavoastră!


  Te-ar mai putea interesa

  Carte tehnică tractor. Documente necesare, preț APIA a început plata ajutorului de 110 euro pentru vaca de lapte Fermieri chemați de urgență la APIA. Fără clarificări, nu pot intra la plata avansului din subvenții!

  Ultimele știri

  Plăți APIA 2023. Valoarea unui euro din subvenție în acest an Polonia și Ungaria nu au participat la discuțiile pentru licențierea exporturilor de cereale din Ucraina Ministrul Agriculturii: ANT bovine se va plăti numai pentru junincile oprite în fermă