• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lucrări în grădina de legume în luna iulie

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Lucrările obligatorii în grădina de legume în luna iulie vă ajută să aveți o recoltă bogată și sănătoasă. Grădina de legume nu trebuie neglijată în toiul verii mai ales că vorbim de temperaturi extrem de ridicate care pot afecta semnificativ plantele! Orice lucrare care nu este executată în timp util poate diminua simțitor producția de legume.

  Luna iulie nu este foarte aglomerată în grădină, fiind una din lunile de vară în care, din cauza căldurii, florile din grădină își încetinesc ritmul de creștere. În grădina de zarzavat, în luna lui Cuptor, principala activitate este culesul muncilor din lunile precedente.

  La modul general cele mai importante  activități de grădinărit din iulie înseamnă udarea plantelor, îngrijirea pomilor fructiferi și aplicarea unor tratamentele împotriva dăunătorilor.

  Principalele activități de grădinărit în luna iulie pe care nu trebuie să le treci cu vederea: 

  Lucrări în grădină în iulie. Se verifică producția în fiecare zi!

  În ceea ce privește activitatea din grădină de zarzavat, producția trebuie verificată în fiecare zi, trebuie culese roadele ajunse la maturitate, pentru a susține producția. Iulie este luna cu vârf de producție la ardei grași, roșii, dovlecei și vinețele, este de asemeni o luna productivă pentru fasole și mazăre, dar și perioadă primei recoltat de morcovi și țelină.

  O parte din rădăcinoase pot fi puse la păstrat pentru iarnă. Iulie este luna în care se poate recolta ceapa, leușteanul pentru iarnă, mazărea, fasolea verde și usturoiul.

  Lucrări în grădină în iulie. Se aplică primele tratamente pentru culturile de ceapă și cartofi de toamnă

  Verificați culturile de ceapă și cartofi de toamnă și îndepărtați prin tratamente specifice dăunătorii. Pe lista cu activități de grădinărit din iulie se număra și plantarea morcovilor, a conopidei, precum și pentru sfeclă de toamnă, salată verde de toamnă și a două recolta de broccoli.

  Lucrări în grădină în iulie. Se menține umiditatea solului 

  Una dintre cele mai importante activități de grădinărit din iulie este aceea de a menține umiditatea din sol. Dacă florile pot fi stropite seară după asfințit, pomii fructiferi și zarzavaturile au nevoie de atenție specială. Udați bine grădina de zarzavaturi de două ori pe săptămână, abundent. Această metodă este mai eficientă decât udatul în cantitate mică zilnic.

  Lucrări în grădină în iulie. Se seamănă legumele și zarzavatul pentru toamnă

  Una din cele mai importante activități de grădinărit din iulie este pregătirea recoltelor de toamnă. Luna iulie este a două primăvară și este momentul optim pentru a semăna legumele și zarzavatul din toamnă. Faceți acest lucru la mijlocul lunii iulie. Recoltele le veți culege în septembrie-octombrie.

  Lucrări în grădină în iulie. Se plantează varza de toamnă

  Este momentul perfect să plantați răsadurile pentru varza de toamnă. Acesteia îi trebuie un loc cu expunere directă la soare și cu o circulație bună a aerului. Asigurați un spațiu de 50-60 cm între plante. Este recomandat să folosiți un teren pe care ați cultivat fasole sau măzare, solul fiind îmbogățit cu azotul eliminat de cele două plante.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Daniel Botănoiu: ”Este secetă în toată țara! Ministrul Agriculturii să iasă în câmp să vadă intensitatea dezastrului!” SPRIJIN de 700 de milioane de euro, aprobat la Bruxelles! Banii pot DEBLOCA AGRICULTURA DIN ROMÂNIA! Fermieri blocați în Țăndărei! ”Trebuie să semănăm porumbul de sămânță și noi nu putem ieși din localitate!”

  Ultimele știri

  SOUFFLET SEEDS – COLECȚIE GENETICĂ INOVATIVĂ! PLATA IMPOZITULUI PE TERENURI AGRICOLE A FOST AMÂNATĂ! DECIZIA GUVERNULUI – ÎN VIGOARE! LEBOSOL® ROMÂNIA despre FERTILIZAREA FOLIARĂ DE PRIMĂVARĂ A CULTURII DE RAPIȚĂ

  Căutare în articole