• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PRIMELE JUDEȚE UNDE FERMIERII AU AVANSUL ÎN CONT!

    Roxana Dobre -

    PRIMII FERMIERI CARE AU PRIMIT ÎN CONTURI AVANSUL DE LA APIA! Sunt 271.000 de fermieri PLĂTIȚI în avans de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până aseară, miercuri 27 octombrie. Anunțul este făcut de directorul general al APIA, Adrian Pintea, în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro

    Avem până în momentul de față plătiți 271.000 de fermieri cu suma de 218.149 milioane de euro Aceștia erau plătiți aseară pentru că astăzi, până la această oră încă nu am făcut un transfer în contabilitate astfel încât să avem datele ”la zi”, ne-a explicat în exclusivitate Adrian Pintea.

    Afirmațiile șefului de la agenția de plăți sunt confirmate de cele ale ministrului agriculturii, Achim Irimescu, care a adus precizări despre plata avansului, aseară, la Realitatea TV. ”În acest moment avem 218 milioane de euro, plăți în avans efectuate. Sper ca până la data de 30 noiembrie să avem cel puțin 800 de milioane de euro plătite în avans„, a spus ministrul Agriculturii.

    Dintre cele 8 scheme pe care APIA le plătește singura unde încă nu s-au făcut calcule este cea de ”mic fermier” unde exploatațiile sunt limitate să primească maxim 1.250 de euro. În plus, în privința banilor ce trebuie virați pentru măsurile de dezvoltare rurală, agenția de plăți a făcut calcule momentan doar pentru Măsura 13 – „Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice”, măsura de dezvoltare rurală delegată de AFIR, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și cofinanțare de la Bugetul Național, unde au fost deja plătite 18 milioane de  euro. 

    Mai mult, directorul APIA ne-a confimat și cele 8 scheme pentru care fermierii primesc banii din avans, obținute în exclusivitate de Agrointeligența – www.agrointel.ro de la dezvoltatorul de soft care face posibilă plata subvențiilor. Acestea sunt:  Schema de plată unică pe suprafaţă, Plată Redistributivă, cele două intervale de plată adică între 1-5 hectare și 5-30 de hectare, Plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (Înverzire), Plata pentru tinerii fermieri, Plata pentru micii fermieri, Măsura 13 Plăți compensatorii, care cuprinde 3 pachete, Măsura 214 Plăți pentru agro-mediu, care cuprinde 7 pachete și Măsura 10 Plăți pentru agro-mediu și climă, pentru care se acordă plăți de avans pe 2 pachete, respectiv Pachetul 4 și Pachetul 7.

    Vă reamintim că plata avansului se încheie pe 30 noiembrie iar de la 1 decembrie APIA ar trebui să înceapă plățile regulare.

    Fermierii CONFIRMĂ: primii bani în conturi

    Primii bani din avansul pe suprafață sunt deja în conturile producătorilor agricoli iar aceștia au împărtășit bucuria pe un grup de pe Facebook unde sunt înscriși producători agricoli din toate colțurile țării.

    Producătorii agricoli încep să confirme că au banii în cont. Mai exact, fermieri din Neamț și Giurgiu au postat pe grupul Tehnologii Agricole de pe Facebook că au primit avansul din subvenția de la APIA. ”Mai știu câteva persoane care au primit! Alții mai așteaptă zilele următoare!”, ne-a declarat Marian Badeci, unul dintre fermierii care au primi banii și care lucrează 450 de hectare de teren agricol.

    Fermierul a precizat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că și-a făcut un calcul și, în medie, pe un hectar de teren agricol a încasat pe anul 2016, ca avans, o sumă de 656 de lei, menționând că nu încasează schema pentru tineri fermieri.

    Iată comentariile fermierilor exact cum apar pe grupul de pe Facebook:


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Urături haioase de Anul Nou. Cea mai comică urare pentru Revelion ”Ordonanța trenuleț” îi lovește în plin pe apicultori. Decizia Guvernului!

    Ultimele știri

    Ucraina și-a reluat exporturile de ouă și de zahăr către statele din UE Ce șanse sunt ca silozurile, irigațiile și solariile să scape definitiv de taxa pe stâlp Protest masiv al fermierilor din Polonia! Președinta CE Ursula von der Leyen nu a mai venit la Varșovia