Creșterea albinelorŞtiri agricole

TÂRGUL APICOL de la Câmpina A FOST SUSPENDAT! Află MOTIVUL!

Târgul Mierii de la Câmpina s-a ținut an de an în luna februarie, la Casa Tineretului din municipiu

Unul dintre cele mai cunoscute evenimente apicole din România și cel mai mare târg apicol din afara Bucureștiului a fost suspendat. Târgul Mierii de la Câmpina era anunțat să aibă loc în perioada 24-26 februarie, însă chiar după ce organizatorii publicaseră afișul pentru ediția din acest an, autoritățile locale au decis să nu mai susțină proiectul.

UPDATE: În data de 10 febraurie, organizatorii evenimentului apicol din județul Prahova au anunțat că acesta va avea loc și în 2017. Detalii puteți citi în articolul: Târgul Mierii de la Câmpina va avea loc cum s-a anunțat inițial, pe 24-26 februarie

De câțiva ani, Târgul Mierii de la Câmpina, județul Prahova, reprezenta primul mare eveniment apicol al anului și era renumit nu doar pentru că reunea un număr mare de producători de miere și companii cu echipamente apicole, dar și pentru mai multe concursuri inedite precum cel pentru rețete de prăjituri cu miere sau concursul de mâncat miere.

Din cauza retragerii de pe ordine de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 26.01.2017 a proiectului de hotărâre privind bugetarea evenimentului, Târgul Mierii Câmpina se suspendă”, au anunțat în această seară organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

”Știm că ieri anunțam că va avea loc la Câmpina o nouă ediție a târgului mierii. Ei bine, se pare ca “s-a decis” să nu se mai susțină o nouă ediție. Sperăm să revenim cu vești mai bune, până atunci, ne pare foarte rău că cel mai mare eveniment apicol din România nu va mai avea loc la Câmpina”, au mai scris organizatorii.

Cu siguranță, reacția apicultorilor nu va întârzia să apară. Aceasta este a doua mare lovitură pe care stuparii o primesc în ultima perioadă după ce anul trecut, Guvernul a refuzat să le plătească despăgubiri pentru secetă, argumentând că sprijinul nu poate fi justificat Comisiei Europene.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


13 comentarii

 1. Va informam ca Targul Mierii Campina va avea loc la data si in locatia anuntata anterior.De aceea va rugam sa rectificati anuntul de la pagina”Calendarul targurilor apicole”

 2. In loc de targ ar trebuii macar sa strangem apicultorii locali si din imprejurimi sa facem un soi de greva in perioada 24-26 febr.In loc sa incurajeze astfel de evenimente si nu vorbesc neaparat de cele apicole prefera sa stea in carapacea lor si banii alocati pentru asa ceva probabil sa ii bage in buzunarele personal. Ce a fost odata Campina nu o sa mai fie niciodata …. ca multe localitati din aceasta minunata tara au reusit sa o distruga prin puterea guvernarii si inselatoriei. Cu stima Bucur Liviu

 3. Targul mierii de la Campina devenise un brend al apiculturii romanesti si n-ar fi trebuit sa dispara.
  Necazul a fost ca organizatorii s-au denigrat uni pe alti si nu au dat dovada de unitate.
  Nu stiu, dar banuiesc ca necazul a pornit de la necazul primarului orasului Campina.
  Totodata, este de stiut ca alte targuri din tara sunt si au fost organizate prin efeortul financiar al organizatorilor care apoi si-au recuperat investitia prin taxele impuse participantilor. Ce parere aveti?

  1. Domnule profesor, domnilor presedinti prahoveni, domnilor apicultori
   Personal cred ca ceva se ascunde si nu se doreste sa se despice ,,pisica” in doua pentru a afla adevarul gol golut.
   1.PRIMARIA CAMPINA nu are nimic de a face cu calitatea de organizator. Daca se poate face ceva este pe linia ,,servicii culturale” la care multe isi atribuie merite pt. a mai sarbatorii niste evenimente cu fast si a fi bagati in seama pentru 4 ani.
   Consilierii din Consiliul Local , multi in calitate de pensionari cu pensii m.a.n. de peste 3500 lei nu vad si nu percep ce foloase aduce comunitatii o altfel de manifestare! E mare pacat domnilor. Mai este valabila unitatea la romanul prahovean,, hai sa dam mana cu mana”?
   2. Asociatiile profesionale sunt cele care se obliga profesional fata de membri, fata de societate sa sustina, atentie- conform statutului, evenimente oriunde in tara ( UE). Numai forta financiara sa fie, incredere si participare colectiva. Cred ca rolul asociatiei a fost mult minimalizat din fasa, dar nu s – a stiut
   3. Daca Casa Tineretului NU este a primariei ce va impiedica sa faceti un contract de colaborare si de inchiriere, pe anumite perioade ale anului cu DETINATORUL DE DREPT AL IMOBILULUI. Totul este destul de clar. Numai cu 50 de expozanti la 100 lei /participant si se asigura suma de INCHIRIERE=5000 LEI TOTAL!
   4. Cunosc procedura de aprobare pe care trebuie sa o dea primaria. Poate nu se stie un lucru destul de bine de inteles. Nimeni nu poate face ordine pe terenul altuia, nimeni. Primaria nu poate da un aviz negativ pe o suprafata de teren, nici de 1 mp din cadrul casei de Cultura daca aceasta nu – i apartine de drept. Nu este intabulata suprafa pe domeniul public al primariei. CAZ AUTENTIC cand primaria a scris: nu se ocupa de aprobari pe terenul care nu este public!?
   5. Multe rabufniri la romani pleaca de la fapatul ca unele asociatii se apleaca in fata politrucilor, uneori le fac pe plac, ii invita sa tina prelegeri si .. dupa patru ani ceilalti ii taxeaza.
   6. Singura cale de urmat este sa se ia ,,taurele „ in brate de catre asociata apicola prahoveana si cu el inainte, fara amestecul politrucului, indiferent de pe ce strada provine, daca este mare sau mic.
   7. Oarecand statul si administratiile locale vor intelege rolul primordial al asociatiilor profesionale in dezvoltarea sociala a tarii?
   Sa avem puterea de a intelege si promova cu succes tot ce este romanesc pe pamantul stramosesc.
   Istratie Dumitru
   Asociatia Stuparul Banatean
   Timisoara

  1. (Sigur ca… ,DA’. In caz ca…se vor implica ,,vecinii” nostri de peste Prut in frunte cu …Igor Dodon!) Moldovenii au fost la vremuri grele pt. ROMANIA un exemplu de urmat. Datorita patriotismului si intelepciunii moldovenilor, Romania a progreat in sapte ani cat altii in sute. Pacat ca dradatorii de neam l – au alungat aducand pe pamant romanesc alte neamuri sa ne conduca. Leaganul apiculturii romanesti este in Moldova. Le dorim tuturor succes.

 4. Mare păcat! De ce oare ceva ce merge trebuie stricat ? Oare primarul Tiseanu Nu se bucură că acest tort depășise ca renume granițele țării și orașului devenise renumit și prin apicultura? Rușinos!

Scrie un comentariu