• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierul MIRCEA DRAGOTESC – recoltă la porumb de 12.500 de kg/ha cu P9074. Ce producții au obținut și alte ferme cu HIBRIDUL ANULUI de la PIONEER

  agrointeligenta.ro -

  Sunt hibrizi de porumb care reușesc să aducă fermierilor recolte bune în ani dificili. Un astfel de exemplu găsim în portofoliul companiei Pioneer – hibridul P9074 care a intrat anul trecut pe piața din România și i-a convins pe toți agricultorii care l-au cultivat. Rezultatele excelente cu acest porumb au făcut ca Pioneer să declare acest hibrid ca HIBRIDUL ANULUI.

  În județul Hundoara, ing. Mircea Dragotesc a recoltat cu acest hibrid o producție de 12.500 de kilograme la hectar.

  Colaborăm cu firma Pioneer încă de la înființarea societății noastre iar hibrizii Pioneer dețin o pondere mare la noi în fermă. S-a remarcat hibridul P9074 cu producții de peste 12.500 kg/ha, dar nici producțiile celorlalți hibrizi nu ne-au dezamăgit. Cu siguranță vom cultiva hibrizii Pioneer în campania agricolă următoare”, mărturisește agricultorul de la Agromams SRL, exploatație agricolă din localitatea Peșteana, județul Hunedoara.

  Hibridul P9074 a avut anul trecut rezultate bune în toate regiunile țării, chiar și acolo unde a fost secetă.

  Iată ce producții s-au obținut:

  Fermier Janosi Levente

  Despre hibridul de porumb Pioneer P9074

  P9074 este un hibrid semitimpuriu care, deși a intrat pe piață abia anul trecut, și-a fidelizat deja ferme mari. Acest porumb este recomandat pentru toate zonele de cultură, în special zonele aride și semi-aride. Totodată, este recomandat și pentru industria berii.

  Cu stabilitate și adaptabilitatea în diferite medii de cultură, P9074 este foarte productiv, creat să tolereze foarte bine seceta și temperaturile ridicate în toate fazele de vegetație.

  Important la acest hibrid de porumb de la Pioneer este că tolerează foarte bine solurile acide cu care se confruntă tot mai mulți fermieri români, dar și solurile eroadate, cu conținut redus de humus. Această sămânță este recomandată de specialiștii companiei pentru semănatul timpuriu întrucât are o toleranță deosebită la temperaturile scăzute din perioada de răsărire.

  Cel mai performant hibrid 300 FAO – P9074, este hibridul cu cea mai ridicată toleranță la secetă existent la acest moment în România la această maturitate. Cel mai mare client la acest hibrid sunt colegii din Transilvania, de la Transavia care cultivă 3.000 de hectare în 2017, după rezultatele obținute în anul precedent. Este al doilea an de comercializare – va fi un hibrid matur în 2018, când va depăși 40.000-50.000 de hectare”, a vorbit recent despre acest hibrid Jean Ionescu, Commercial Unit Manager DuPont Pioneer România și Republica Moldova.

  Cristi Marinescu fermier Talpasesti Gorj

  Densitățile de semănat recomandate pentru hibridul Pioneer P9074 sunt de 66.000-75.000 de plante recoltabile la hectarul de teren neirigat și între 75.000 și 85.000 de plante recoltabile la hectar pentru suprafețele irigate. De precizat că fermierii care l-au cultivat anul trecut au remarcat la acest hibrid Pioneer o creștere explozivă în primele faze de vegetație.

  Totodată, P9074 face parte dintre hibrizii recomandați de șeful Pioneer din România pentru fermierii care vor producții-record în 2017. Mai multe puteți citi în articolul: Hibrizii de porumb recomandați de Pioneer pentru producții-record în 2017


  Te-ar mai putea interesa

  Stelian Fuia, STINE: Există un beneficiu de 300 euro/ha pentru fermier, după ce scădem costurile cu sămânța și nutriția suplimentară Corteva Agriscience a lansat biostimulatorul de eficiență a azotului Utrisha™ N în România Anunț de vânzare: Sămânță certificată de grâu și orz, direct de la producător. Prețuri atractive!

  Ultimele știri

  Blocaj la plățile APIA – mai mulți fermieri nu-și pot lua subvențiile din cauza sistemului care dă erori Fermierul Ionuț Olteanu: ”Trebuie să ne învățam să facem agricultură și cu apă foarte puțină!” Ultimul Agrifish din acest an – agenda. Ministrul Agriculturii participă din partea României