Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ANUNȚUL ȘEFULUI APIA pentru FERMIERI: ”PÂNĂ LA 31 MARTIE VREM SĂ FINALIZĂM TOATE PLĂȚILE!”

Veste bună pentru fermieri, direct de la directorul general al APIA, Adrian Pintea. Șeful agenției de plăți a anunțat astăzi în cadrul Conferinței „Fermierii României”, eveniment organizat de Mediafax Talks şi Revista Agrointeligenţa, că plățile pentru Campania 2016 ar putea fi finalizate până la sfârșitul lunii viitoare!

”Zilele următoarele vom începe autorizarea și pentru zootehnie și ne dorim ca până la 31 martie să finalizăm toate plățile pentru Campania 2016”, a anunțat astăzi Adrian Pintea.

Fermierii primesc în aceste zile banii pentru ANT 1 dar APIA mai are de achitat producătorilor agricoli și restul de 31 %, procent ce a rămas de plată celor care au primit deja avans în toamna anului trecut. Pe lângă aceste plăți ale căror cuantumurile se cunosc deja, APIA mai are de stabilit și cuantumurile pentru schemele pentru care nu se știu încă.

Pe lista APIA s-ar afla ca prioritate stabilirea cuantumurilor pentru animale, ANTZ dar și SCZ.

Iată lista schemele pentru care NU se s-au stabilit încă cuantumurile pentru anul 2016:

ZOOTEHNIE: ANTZ OVINE, CAPRINE, BOVINE, BIVOLIȚE

SCZ OVINE, CAPRINE, BOVINE, BIVOLIȚE

VEGETAL: in pentru fibră ANT 2, cânepă pentru fibră – ANT 3, tutun – ANT 4, hamei – ANT 5, sfeclă de zahăr – ANT 6. 

   SCV: soia, lucernă, mazăre boabe pentru industrializare, fasole boabe pentru industrializare, cânepă pentru ulei şi fibre, orez, sămânţă de cartof, hamei, sfeclă de zahăr, tomate pentru industrializare cultivate în câmp; castraveţi pentru industrializare cultivaţi în câmp; legume cultivate în sere – tomate, castraveţi, ardei, varză pentru consum în stare proaspătă şi castraveţi pentru industrializare; legume cultivate în solare – tomate, castraveţi, ardei, varză şi vinete pentru consum în stare proaspătă şi castraveţi pentru industrializare.

De asemenea, se plăteşte sprijin cuplat pentru prune pentru industrializare; mere pentru industrializare, cireşe şi vişine pentru industrializare; caise şi zarzăre pentru industrializare; cartof timpuriu pentru industrializare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


11 comentarii

 1. Sunt din Neamț sunt prinsă la controlul prin teledetecție când vom primi subvenția? Tot până la sfârșitul lunii martie? Sau în iunie,iulie? Nu se mai spune nimic

 2. Cel mai corect este sa nu ne prezentam la APIA pentru depunerea cererii pe 2017 pana cand nu primim restantele pe 2015 si 2016.
  In semn de protest.Si daca ne penalizeaza avem motiv sa cerem anularea penalitatii pe motiv ca platim la banca dobanda pentru intarzierea lor.
  De ce sa isi ia ei salariile la timp fara sa fie penalizati.
  In paralel trebuie facuta o adresa de informare la UE in semn de protest pentru modul in care APIA isi desfasoara activitatea in Romania.
  Chiar daca au termen pana in 15 iunie trebuie sa ne informeze ce sume vom primii pe 2016.Bilanturile si prognozele noastre sunt varza.Nu putem sa planificam nimic Si voi vreti sa fim Fermieri performanti.
  Adio Agricultura performanta.

  1. Totul este bine plănuit:
   De când sa decupat stema de pe drapel (decembrie 1989), punându-se astfel in aplicare detaliile loviturii de stat securiste (Gen de securitate “sarpele cu ochelari” in august 1989 făcând planul, detalii conform celor spuse în cartea prof univ Corvin Lupu, “Tradarea Securității in decembrie 1989), ceea ce a reprezentat stema a si disparut din România. Petrolul (sondele) dat străinilor, agricultura (spicele), apele, pădurile …. deci se doreste sa fim ținuti jos, pentru a infaptui MUE , adica Marea Uniune Europeană (scuze pt coincidenta abrevierii) marea piață de desfacere a Europei .

   Ca să nu luăm o pozitie, să nu avem voce, ni sa pus la megafoane prohodul “Desteapta-TE române”, adică “trebuie să știți că așa sunteți voi românii, adormiți în somnul cel de moarte”, si după cum vi se repetă imnul, mereu veți rămâne segregați ca națiune să vă putem manipula mai ușor.

   Poftim? Da! Întregul imn al României vorbește la persoana a 2-a, adică, “TU ești jalnic și EU sunt treaz / viteaz de-ți cânt”.

   Ce are de a face cu agricultura? Are de a face cu totul. Suntem ținuți la degetul mic iar politicienii ori nu văd (că-și vă de interesele lor personale nu de țară) ori nu vor să vadă jucând astfel în continuare cărțile intereselor străine. Profiturile multinaționalelor iau calea străinătății. … LA fel au luat calea vestului și resursele umane. Se dorește dezintegrarea României? Încă ?

   Am speranța că lucrurile se vor schimba către binele națiunii, a populației, a românilor, în favoarea României. Dar pentru aceasta cu toții trebuie să luăm o poziție fermă și să gândim, să mergem la sursa problemei. Să fim atenți pe cine alegem cu votul nostru de încredere.

   Ce semănăm putem culege dacă și îngrijim, și asta o știm cu toții, nu numai în agricultură ci peste tot.

   Respecte cu dorința unui an agricol benefic. Dr. Adrian Toader

Scrie un comentariu