• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PASCAL CASSECUELLE, BAYER: Aproximativ JUMĂTATE DIN RECOLTE sunt consumate ÎN FURAJAREA ANIMALELOR!

    agrointeligenta.ro -

    Agricultura se confruntă în prezent, la scară globală, cu mari provocări. Până în anul 2050, producția agricolă va trebui să crească cu circa 60% comparativ cu nivelul anului 2005 – și toate acestea fără a-și compromite sustenabilitatea. În acest context, România are de jucat rolul său.

    Până în anul 2050, populația globului va atinge aproximativ 10 miliarde de locuitori – aceasta înseamnă cu circa 30% mai mulți oameni decât sunt în prezent pe Terra. Asigurarea hranei pentru populația în creștere la nivel global reprezintă o imensă provocare din punct de vedere politic și social, implicând controverse în ceea ce privește distribuția echitabilă a hranei disponibile și, totodată, noi idei referitoare la prevenirea risipei alimentare. În același timp, este o sarcină de importanță majoră pentru sectorul agricol, căruia i se cere să producă hrană în cantități suficiente și de bună calitate.

    În timp ce populația globului crește într-un ritm alert, suprafața terenului arabil disponibil este limitată. În 1950, suprafața de teren arabil disponibilă pe cap de locuitor era echivalentul a patru bazine olimpice. Astăzi, această cifră s-a micșorat până la mai puțin de jumătate față de acum 60 de ani, iar acest trend se va menține în anii următori. Iar aceasta nu este singura problemă. Din cauza schimbărilor climatice, producțiile se presupune că vor scădea cu încă 17% până în anul 2050. Să luăm, spre exemplu, grâul: dacă temperatura medie crește cu circa 1 grad Celsius, pierderile de producție generate vor fi de circa 10% în țările în curs de dezvoltare.

    În același timp, cererea pentru hrană de bună calitate este în creștere accelerată, datorită creșterii păturii mijlocii a societății în țările în curs de dezvoltare și în cele emergente. Se previzionează că, în aceste regiuni, consumul de carne va crește cu circa 70% până în 2050. Astăzi, aproximativ jumătate din recolte sunt consumate în furajarea animalelor!

    În Bayer, credem că sistemele alimentare sunt parte integrantă în asigurarea stării de sănătate a omenirii, dar și a sustenabilității planetei noastre; și credem că fermierii joacă un rol important în asigurarea hranei. Dezvoltarea unor sisteme alimentare integrate, sustenabile, eficiente, hrănitoare și sănătoase vafi esențială pentru strategiile cu care vom aborda aceste provocări la nivel mondial.

    Viitorul pare a se afla sub semnul incertitudinii. În Bayer, credem că avem un rol de jucat în scrierea și modelarea acestui viitor. În atingerea acestui scop, divizia Bayer de Protecția Plantelor investește peste 1 miliard de euro anual în cercetare și dezvoltare agricolă, cu scopul de a contribui la furnizarea hranei pentru populația în creștere la nivel global.

    Totodată, credem în potențialul României și al fermierilor români. România deține locul 6 la nivel european în ceea ce privește suprafața arabilă și locul 5 ca suprafață cultivată cu cereale,bucurându-se de condiții favorabile agriculturii, dar cu producțiile medii la hectar încă sub media europeană. Totuși, nu trebuie să uităm că o soluție unitară nu există pentru toate situațiile pentru a putea rezolva viitoarele provocări ale agriculturii, important fiind însă să folosim soluții integrate adaptate condițiilor locale. Suntem aici pentru a ajuta fermierii să atingă pe deplin acest potențial al fiecărui hectar de teren arabil. Din acest motiv, în decursul anilor de prezență în România, echipa Bayer a dezvoltat un parteneriat cu fermierii români. Acesta este și motivul investițiilor majore pe care le facem în România, concretizate, în ultimii ani, prin lansarea Centrului de Inovație Agro-Tehnologică și prin evenimentele de câmp Bayer Agro Arena.

    Autor: Pascal Cassecuelle – Director Bayer divizia Protecția Plantelor


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial