Ştiri agricole

16,8 TONE LA HECTAR – NOUL RECORD MONDIAL la PRODUCȚIA DE GRÂU!

Cea mai mare producție de grâu la hectar obținută la nivel mondial, o performanță autentificată de Cartea Recordurilor, a fost înregistrată în februarie anul acesta. Un fermier din Noua Zeelandă a reușit să recolteze 16,8 tone la hectar de pe o suprafață de 11 hectare din totalul de 490 de hectare de teren agricol pe care le lucrează lângă Ashburton, în regiunea Canterbury.

Performanța obținută de fermierul Eric Watson a reușit să detroneze ”vârful” care era până acum înscris în Cartea Recordurilor și care aparținea britanicului Rod Smith și era de 16,52 de tone la hectar.

Despre producția record de grâu pe care a obținut-o, fermierul din Noua Zeelandă se declară mulțumit, mai ales că tehnologia folosită nu a fost una forțată. Cultura a beneficiat însă de două irigări (35 mm fiecare) și s-a mers pe o schemă complexă de fertilizare care a inclus 285 de kilograme de azot la hectar.

Toate tratamentele aplicate culturii (două erbicide – preemergent și postemergent, și două fungicide) au fost asigurate de către Bayer, companie care a susținut pas cu pas inițiativa fermierului de a doborî recordul mondial la producția de grâu.

Compania Bayer CropScience a susținut eforturile fermierului de a doborî recordul mondial la producția de grâu

Varietatea de grâu cultivată de Eric Watson se numește Oakley, sămânța fiind produsă în Marea Britanie. Despre acest grâu, informațiile publice arată că are o productivitate ridicată și că dă rezultatele excelente la semănatul tardiv. În cazul fermei de lângă Ashburn, semănatul s-a făcut pe 9 aprilie 2016, iar recoltatul pe 17 februarie anul acesta când de pe o suprafață de 11,89 de hectare s-a obținut o producție medie de 16,791 tone la hectar.

La fel ca și restul producției agricole obținute de Eric Watson, grâul înscris în Cartea Recordurilor va lua calea fermelor de animale din zonă, dintre care o exploatație de vaci de carne este situată la o mică distanță de câmpul unde s-a recoltat cea mai mare producție de grâu din lume.

Ferma unde s-a înregistrat noul record mondial la producția de grâu a fost cumpărată de soții Eric și Maxine Watson în 1992.

Puteți citi despre recordurile anterioare de producție la grâu:

Oficial: Producția de 16,52 de tone de grâu la hectar recoltată de britanicul Rod Smith a intrat în Cartea Recordurilor

Recordul mondial la producția de grâu – doborât a doua oară anul acesta! Ce producție a obținut Rod Smith, fermierul care nu s-a lăudat, ci…a recoltat

Un fermier britanic a doborât recordul mondial la producția de grâu. Vezi cum se recoltează 16,5 tone la hectar!


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!