Piaţa terenurilorŞtiri agricoleStrategii de afaceri

CUNOSCUT FERMIER VINDE TOT: Cere 4,5 milioane de euro pentru FERMA CU 1.600 DE HECTARE!

Cunoscut fermier, foarte activ într-o vreme când nu lipsea de la nici un eveniment din sectorul agricol, a decis să își vândă întreaga afacere agricolă. Ferma cu 1.600 de hectare de teren agricol și spații de stocare ridicate cu fonduri europene poate fi preluată contra prețului de 4,5 milioane de euro.

Despre Piero Francisci nu se mai știe nimic de luni bune. Prin târg umbla de ceva vreme vorba că vrea să vândă, mai ales după ce a avut probleme cu un credit luat prin Cargill și cu pierderi importante din cauza secetei. Acum, afacerea lui Francisci figurează pe un site de anunțuri unde sunt oferite poze atât din fermă, cât și cu flota de camioane și cu interiorul birourilor din clădirea administrativă.

Prețul din anunț este de 4,5 milioane de euro, iar detaliile se potrivesc la perfecție cu dimensiunea și investițiile pe care Piero Francisci le-a făcut alături de asociații săi din Italia în Teleorman, la Băbăița.

Iată cum sună anunțul de vânzare a fermei:

Teleorman -1.600 ha (51 ha-proprietate) – arendă termen lung, silozuri –capacitate 22.000 tone, încărcare/descărcare – capacitate 90 MC/ora, laborator analize, sistem de uscare cereale/frig/cântărire, instalație hrană animale – 4 Tone/oră, depozit – 1.500 mp, atelier mecanic, clădire birouri -350 mp, stație putere 450 Kw, utilaje agricole”.

Fermierul Piero Francisci nu a putut fi contactat nici pe mobil și nici pe telefonul fix pentru a ne oferi un comentariu vizavi de anunțul de vânzare a fermei sale. La numărul de telefon din anunț a răspuns agentul care se ocupă de tranzacție și care precizat că nu poate oferi detalii suplimentare.

Reportaj în ferma lui Piero Francisci de la Băbăița, în județul Teleorman

Citiți și:

Fermier în România. Piero Francisci: Fără fabrici de procesare, România va continua să fie cel mai ieftin exportator de materie primă

Piero Francisci, fermier din Teleorman: ”În Italia, orice străin poate cumpăra oricât pământ. Dar oare credeți că vinde cineva?”

Piero Francisci, fermier italian în România: În trei zile, cotația la grâu a scăzut în mod suspect cu 20%

Italianul care a construit Pasajul Basarab s-a apucat de agricultură. Avertismentul lui: prețul la grâu o va lua razna în primăvară!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. Foarte multi fermieri se bazeaza pe lipsa de informare a taranului pe gradul de imbatranire a satelor tinerii sunt plecati la munca in strainatate iar fermierii fac ce vor cu terenurile lor fac contracte pe perioade foarte mari de 10 ani in timpul asta batranul moare ori il duce cineva la azil si fermierul ia si subventiile si produsele iar batranul ramane agatat cu impozitele la primarie. Lipsa de informare a taranului plus lucrarile foarte scumpe care ferimerii le cer pe lucrarile agricole au facut in asa fel ca oamenii sa se lase de agricultura ori sa vanda terenul ori sa il dea in arenda la smecherii care se numesc fermieri. Statul a acordat subventie doar la suprafata fara sa verifice ce este in teren de multe ori se incasa subventie pe acel teren si terenul nu era lucrat de ani de zile. Domnul cu arenda de 200 de lei pe an e un caz fericit dar am citit pe aici si cred ca este foarte adevarat de cel ce primea 40 de litri de ulei la hectar ulei din ala din market luat cu 3 lei litri si rezulta o arenda de 120 de lei pe ha din care omul acela trebuia sa isi plateasca si impozitele. Or mai fi multi oameni umiliti de fermieri dar nu au unde sa se planga si tac si o lasa asa la voia sortii. Sunt destule cazuri de femieri mari care trag tepe la oameni(cititi pe acest site cazul de la Vaslui unde Porumboiu nu a platit nimic de ani de zile cu toate ca terenul oamenilor era lucrat in continuare si se duceau saracii batrani zilnic la poarta firmei si erau amanati pana se lasau pagubasi) dar ceilalti fermieri cum sa nu traga si ei tepe. Sa va fereasca Bunul DUMNEZEU de furia taranului ca va fi mai rau ca la 1907.

  2. cand comentam de miloane de euro sareau fermierii lu peste prajit si ma contraziceau iata dovada clara , dar cati fermieri sunt care stau in umbra si tac nu se arata si treiesc regeste, sa se faca publice de cand au inceput sa se dea subventiile listele cu fermierii care au incasat subventii si cum au dezvoltat ei mediul rural (ca na ministerul agriculturii se mai cheama si ministerul dezvoltarii rurale) cum au creeat ei locuri de munca , daca se va face o astfel de lista o sa ramaneti impresionati ca fermierii care au incasat subventii , tot felul de ajutoare sau proiecte europene numai vorbesc de rambursari de tva ca ei nu au avut angajati niciodata si firmele lor de a lungul anilor nu au fost controlate niciodata, iar acum cand anaful vrea sa i puna un pic la punct urla cat ii tine gura pe fermieri dar cand pacaleai statul amageai oamenii la arenda pe care dupa ce le dadeai arenda mica ii furai si la cantar nu le plateai impozitele de pe la primarii. sunt foarte multi fermieri ascunsi cu firme trecute pe numele copiilor sau amantelor care sifoneaza bugetul statului cu miliarde de euro iar culmea multi dintre acestea lucreaza la stat in functii cheie de unde pot da tot felul de legi sau ordonante de guverne scurte favorabile numai lor, cum sa dezvoltam satele din tara cu astfel de indivizi dubiosi. tinerii nostri nu au niciun viitor in tara si sunt nevoiti sa isi ia bagajul sa plece in lumea larga

    1. Arendasul meu (fermier) imi da 200 lei/ha/an si hbar nu are unde e terenul arendat; el ia insa de la APIA 700 lei/ha si evident, 500 ii baga la ciorap!Pai d’aia e Romania saraca! Asa se face peste tot! Se iau fonduri europene nerambursabile pentru o afacere dupa care afacerea se scoate la mezat! Pai e prosti rau aia de la UE care dau bani la toti escrocii fara sa le puna conditii dure!

  3. Cand primarii din unele localitati din Romania constrangeau fermierii ca sa le dea hartii pentru Apia fermierii trebuie sa plateasca impozitele pe terenurile ce le lucreaza si ei incaseaza subventiile, a sarit latraul de Baciu care sta pe holurile Ministerului si plange toata ziua cum bine spunea dl Minea. Primarii de la comune aveau perfecta dreptate si nu faceau niciun abuz: lucrezi terenul incasezi subventiile de pe terenul acela plus tot felul de beneficii cum ar fi sprijinul cuplat plateste frate si impozitul la teren ca nu i mare avere lasi tot pe spinarea amaratului care i dai tu 500 kg de cereale si ti se pare ca si asa iai dat mult. Cititi si va minunati cum un fermier italian a venit intr o comuna a exploatat terenurile an la rand a incasat subventiile si banii europeni e putret de bogat vinde toata afacerea isi pune palma in dos si pleaca ne face cu mana din mers.

  4. Uite asa vin toti strainii la noi se imbogatesc de pe pamantul nostru iar acum dupa ce au transferat in banci straine sute de milioane de euro acum isi vand afacerile. Auzi la ei “contracte de lunga durata” cine a permis asa ceva ? Contractele de arendare trebuiau incheiata anual sau la maxim 2 ani. Autoritatile statului au permis asa ceva dupa ce in prealabil au fost “unsi”. Da oamenii care au avut terenul la ei in arenda cu ce s-au ales? Va spun tot eu cu NIMIC.Au dat asa o arenda modica iar italianul a incasat milioane de euro subventii de pe terenul oamenilor. Numai la noi in tara se intampla asa ceva ca femierul sa ia tot iar propietarul resturile fermierului. Daca tot veniti din Italia sa ne spuneti si noua cat este arenda acolo. In statele UE altfel stau lucrurile decat la noi.Cel mai simplu fermierul sa ramana cu productia iar proprietarul sa ramana cel putin cu subventia sau arenda sa fie la valoarea subventiilor. Va dati seama ca italianul cu 4,5 milioane de EURO va trai fericit el familia lui si nepotii.

Scrie un comentariu