Varza turtită, în tendințe pe piața legumelor românești

Varza albă cu formă turtită este una dintre tendințele noi pe piața legumelor din România. Producătorii care investesc în această cultură sunt încurajați de faptul că această varză este bună atât pentru consum în stare proaspătă, cât și pentru industrializare.
Pe piața din România, producătorul român de semințe Agrosel le propune fermierilor hibridul de varză turtită Autumn Prince F1. Acesta are perioada de vegetaţie cuprinsă între 75-80 zile de la plantare și este prezentată de producător ca fiind o varză de vară-toamnă.
Plantele sunt viguroase, cu frunze mari de culoare verde albastrui şi acoperite cu un strat fin de pruină.
Căpăţâna acestei verze are forma turtită, compactă, având greutatea cuprinsă între 2-2,5 kg. Prezintă rezistenţă la crăpare. Hibridul Autumn Prince F1 se recomandă atât pentru consum în stare proaspătă cât şi pentru industrializare.
Se seamănă în spațiile protejate în lunile februarie-martie, iar în câmp din aprilie până în iunie. În cazul în care se face transplantare, aceasta este recomandată în lunile aprilie și mai.
Recoltarea verzei turtite Autumn Prince F1 se poate face din august până în octombrie.
Pentru mai multe detalii sau pentru a cumpăra semințe de varză albă turtită, accesați acest link.
Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!
Recomandări
Îngrășământ natural pentru legume: Rețeta fără chimicale pentru producții cu 30-40% mai mari
Cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici
LUCIAN POPA, tânărul care preferă să muncească ÎN PROPRIUL SOLAR decât în FERMELE STRĂINILOR!
COMUNA FĂRĂ OAMENI SĂRACI: Terenul se vinde cu 40.000 de euro hectarul și TOATĂ LUMEA MUNCEȘTE!
PLANTATORUL DE RĂSADURI. Cât costă și cum se folosește
Top 5 greșeli pe care le fac agricultorii începători
Anunțuri agricole
Agrointeligența Bio
Ion Toncea, INCDA Fundulea: Sistemele de agricultură ecologică rezolvă problemele de fertilitate a solului
Viitorul agriculturii sună ecologic!
Mierea bio, singurul produs apicol cu vânzare sigură
SuperVinuri
Vinuri româneşti impresionante: Rotenberg Emeritus Merlot 2007
Jurnalul unui pelerin la Goodwine: 22-24 noiembrie 2019
Ce pierderi au înregistrat producătorii de struguri din Dealu Mare în 2019
Food & Retail
Testul brânzei bune. Cum deosebești brânza din lapte de cea falsificată cu grăsimi vegetale
Telemea din lapte de oaie sau de vacă? Cum faci diferența indiferent de mirosul brânzei!
Dorin Cojocaru, APRIL: Unii producători pun căcăreze de oaie în lapte, pentru a înşela consumatorii!