Ştiri agricole

PROTEST SPONTAN LA APIA!

Protest spontan la APIA! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) au organizat un protest spontan, miercuri dimineața, întrerupând lucrul cu publicul în Alba Iulia până la ora 12.30. Funcționarii sunt nemulțumiți de prevederile din proiectul Legii-cadru a salarizării unice, anunță portalul de știri local alba24.ro.

UPDATE: Am primit la redacția Agrointeligența informația că și la APIA Constanța a fost declanșat un protest spontan!

Peste 90 de angajați APIA Alba de la Centrul Județean Alba și Centrul Local Alba Iulia au participat la acțiunea de protest, miercuri dimineață, avertizând că acțiunile s-ar putea extinde și la celelalte centre din județ.

Un reprezentant al salariaților APIA a declarat pentru alba24.ro că prin munca lor s-a reuşit atragerea majorităţii fondurilor europene din sectoarele ce acoperă activitatea Agenţiei şi că merită salarii după aşteptări.

Foto: alba24.ro

Sindicaliștii APIA sunt nemulțumiți de faptul că proiectul legii salarizării unice, în forma actuală, ar reduce salariile personalului agenției, iar Senatul a respins amendamentele propuse pentru a rectifica situația, deși acestea au fost avizate de Comisia pentru Agricultură din Senat. Federația Națională a Sindicatelor APIA a anunțat, miercuri, că membrii sunt în proces de consultare privind declanșarea unei greve generale, după cum Agrointeligența-www.agrointel.ro a scris AICI.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!