• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • UNIVERSUL SYNGENTA 2017: Noutățile pentru cultivatorii de pepeni, prezentate la Gheorghe Doja, în Ialomița

  agrointeligenta.ro -

  Universul Syngenta 2017 a reunit peste 100 de fermieri la cea de-a treia ediție a degustării pe pepeni, ce a avut loc vineri, 28 iulie, în localitatea Gheorghe Doja din județul Ialomița, în ferma producătorului Rotaru Vasile. Evenimentul a făcut parte din seria demonstrațiilor în câmp organizate exclusiv pentru fermieri cu scopul promovării noilor  produse Syngenta.

  În ciuda vremii nefavorabile care a împiedicat intrarea efectivă în câmpurile cu pepeni, reprezentanții companiei Syngenta au susținut prezentările utile pentru fermieri. Producătorii s-au arătat deosebit de interesați mai ales de noii hibrizi de pepeni ce sunt disponibili în portofoliul companiei începând din acest an, precum și de soluțiile pentru combaterea bolilor și dăunătorilor specifici lubeniței.

  Hibridul de pepene Topgun – unul dintre produsele consacrate ale companiei

  Andreea Caimac, manager de produs culturi horticole Syngenta, a realizat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro o scurtă prezentare a evenimentului dedicat culturii de pepeni.

  ”Lucrăm cu mulți fermieri din Gheorghe Doja. Acum, la eveniment, chiar dacă plouă ne bucurăm că avem alături de noi 100 de participanți. Este peste așteptările noastre, având în vedere condițiile meteo neobișnuite pentru luna iulie, dar oamenii sunt obișnuiți cu echipa noastră, ne cunosc, au o relație bună cu reprezentanții Syngenta de la semințe de legume și cu întreaga echipă de la Syngenta. Fermierii sunt interesați să afle noutățile direct de la producător, de la specialiștii companiei noastre”,  a subliniat Andreea Caimac.

  O parte importantă a discuțiilor purtate s-a concentrat asupra celui mai nou fungicid pe care compania l-a adus în premieră în România – Cidely Top, un fungicid cu spectru larg împotriva putregaiului tulpinii.

  ”Acordăm o mare atenție culturii de pepene și legumelor în general. În ultimul timp, Syngenta și-a dezvoltat o echipă specializată pe partea de semințe de legume, o echipă activă atât pe partea de vânzări, cât și partea de marketing. Avem oameni dedicați zonei de semințe de legume, și specialiști în protecția plantelor. Noutatea cu care vine Syngenta este Cidely Top, un produs nou pe care l-am lansat și este accesibil fermierilor. Este un fungicid cu spectru larg de combatere pentru mai multe culturi, dar în special pentru pepeni. Produsul are omologare pentru Didymella (putregaiul tulpinii pepenilor – n.r) și este primul produs pe acest segment și pe care îl promovăm mai mult în cultura de pepeni”, a mai spus Andreea Caimac, manager de produs culturi horticole Syngenta.

  Echipa companiei Syngenta acordă o mare atenție cantității de produs aplicate la hectar, de aceea recomandă permanent fermierilor să respecte cu strictețe dozele notate pe etichetă și modul de aplicare  dacă doresc să obțină rezultele maxime după tratamente.

  ”Producătorii întâmpină dificultăți în special cu bolile pepenilor și este foarte greu pentru ei să găsească mixul potrivit pentru a combate dăunătorii și bolile. De aceea, mereu întărim mesajele cu privire la tehnicile corecte de aplicare, de folosire a produselor conform dozelor omologate pe etichetă – nici subdozat, nici supradozat. Echipa noastră tehnică lucrează asiduu la dezvoltarea produselor noi – atât semințe, cât și produse de protecția plantelor, și încercăm să fim mereu alături de producător pentru a afla problemele cu care se confruntă și să venim în fața lui cu soluții eficiente”, a mai punctat Andreea Caimac.

  Reprezentanta Syngenta a trecut scurt în revistă noutățile privind hibrizii de pepene introduși pe piața din România: Mirza și Shogun F1. Astfel, Mirza este un hibrid extratimpuriu, în timp ce Shogun F1 impune un standard în cultura mediu-timpurie de lubeniță.

  Citiți și:

  Super-pepenele care-și pregătește intrarea pe piață: Shogun F1 este foarte dulce, rezistent la transport și face față arsurilor solare

  FORUMUL PENTRU LEGUMICULTURĂ SYNGENTA: A fost lansat CIDELY TOP, fungicidul care ”rezolvă” FĂINAREA ȘI PĂTAREA FRUNZELOR!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! AVANS APIA 2020: Cine sunt fermierii la autorizare în primele zile de începere a plăților!

  Ultimele știri

  Bruceloza la ovine: semnele bolii care cauzează avortul oilor. Măsuri de prevenire la stână! Subvenții APIA 2020 – cuantum SCZ ovine! 17,92 euro/cap – plata minimă pentru crescătorii de oi și capre! Pachetele de produse recomandate de INNVIGO AGRO pentru protecția culturii de rapiță adaptate la condițiile din orice situație tehnologică!

  Căutare în articole