Ştiri agricoleTractoare și combine

PRESTĂRI SERVICII ÎN FERMĂ: Cât îi costă pe fermieri RECOLTAREA UNUI HECTAR DE FLOAREA-SOARELUI!

Recoltarea culturii de floarea-soarelui, o lucrare importantă pe care, de cele mai multe ori, agricultorii o derulează în paralel cu campania de înființare a rapiței de toamnă. Nu puțini sunt fermierii care fie nu au propriile combine, fie vor să își suplimenteze forța la recoltare prin contractarea firmelor care fac prestări de servicii în ferme.

Recoltarea rapiței nu este deloc o lucrare ieftină. Prețurile pentru un hectar recoltat de floare pot să ajungă la 400 de lei pe hectar. Contează mult județul unde se face lucrarea, disponibilitatea combinelor, suprafața pe care se încheie contractul, precum și dacă agricultorul asigură sau nu motorina pentru recoltare.

Pe grupul de Facebook Agronet a fost lansată recent o întrebare legată de costurile recoltării la floarea-soarelui, postarea devenind o veritabilă bursă pentru ”cotațiile” din județele României.

Din județul Ialomița a venit cea mai variată ofertă pentru recoltare, de la un preț de 200 de lei pe hectar la 400 de lei pentru lucrare. În medie, prețuri mari mari au firmele de prestări servicii din Ardeal. Astfel, în Târgu Mureș, recoltarea se face cu motorina firmei la prețul este de 400 de lei pe hectar. Același preț este și pentru Fântânelele, județul Teleorman.

Firmele care recoltează aparțin în majoritatea lor fermierilor care au capacitatea ca la finele lucrărilor din explotația proprie, fie chiar în paralel cu acestea, să efectueze și lucrări pentru alți agricultori care le solicită serviciile.

Citiți și:

PREȚ FLOAREA-SOARELUI 2017: Ce oferte primesc fermierii și ce indică BURSELE!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

    1. Este o chestiune de context, de subliniere a volumului, a încărcăturii de lucrări agricole ce se fac în paralel în această perioadă. Cele bune!

Scrie un comentariu