Prognoze meteoŞtiri agricole

PROGNOZA METEO pentru TREI LUNI: Unde și cât VA MAI PLOUA PÂNĂ ÎN NOIEMBRIE!

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), anunță temperaturi peste media anuală și precipiații reduse pentru unele zone ale țării. Seceta și căldura o să predomine și în luna septembrie, când va cuprinde mai multe regiuni.  

Conform ANM, în prina lună se toamnă, temperatura medie lunară a aerului va avea valori mai ridicate decât media multianuală îndeosebi în sud-estul, sudul și vestul țării.  Cantitățile totale de precipitații vor fi în general deficitare, exceptând regiunile nordice și centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologică.

În luna octombrie, în sud, sud-est și vest va fi mai cald decât în mod normal pentru această perioadă. În restul țării, vor fi temperaturi specifice perioadei. În centrul țării, în vest și-n est vor fi ploi abundente. În restul țării vor fi în normele specifice perioaderi.

În noiembrie, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în sud, sud-est și vest și apropiate de normal în restul țării. Precipitațiile vor fi abundente mai ales în centru și est.

Iată cum arată tabelul precipitațiilor pentru fiecare regiune în parte:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu