Creșterea animalelorIMPORTANTŞtiri agricole

DESPRE BOVINE: Momentul în care BĂIEȚII DEȘTEPȚI O FAC PE PROȘTII!

1. Ca să avem cât mai mulți fermieri prosperi în România este nevoie să avem o zootehnie performantă. Sistemul actual de sprijin a performanței crescătorilor de animale este depășit, pe alocuri corupt, la mâna unor băieți deștepți care, sub acoperirea unor legi și reglementări strâmbe, țin fermierii captivi și nu permit dezvoltarea zootehniei. Cred acest lucru și acesta este motivul pentru care am declanșat campania de aflare a adevărului în zona cărților de rasă la bovinelor. Nu e nimic obscur, nu este nimeni în spate: pur și simplu este o invitație pentru cei care răspund de destinele zootehniei românești să pună cărțile pe masă. Evident că încercăm să atragem atenția asupra lucrurilor care nu merg dar, până la urmă, campania noastră nu este decât o prezentare de date, cifre, informații. Crescătorii de animale trebuie să le știe.

2. Scopul acestei campanii este discutarea, în mod transparent și cu bună-credință, despre ce trebuie schimbat și păstrat din acest sistem, despre ce s-a făcut și bine și rău până acum. Ministrul Agriculturii și directorul ANZ au oportunitatea de a fi cei care au tranșat problema și au relansat sectorul creșterii de animale în România, mai ales că nu sunt vinovați de situația din prezent. Însă a pune batista pe țambal sau a se supăra, ca văcarul pe sat, pe mesagerul veștilor proaste, că e un sistem care pârâie din toate încheieturile, e o lipsă de viziune, eficiență și pragmatism de care nu îi văd în stare, sincer, nici pe Petre Daea, nici pe Lelior Iacob. Rupeți pisica, domnilor, și vom avea crescători de animale prosperi, nu doar băieți deștepți!

3. A spune că toată această campanie dă și în cei care își fac corect treaba și sunt cinstiți e o mare ticăloșie. Tocmai aceștia sunt cei care salută dezvăluirile și sunt bucuroși că în sfârșit cineva pune cărțile pe masă. Din discuțiile cu ei, reiese că există o lege a tăcerii aproape mafiotă despre toate aceste subiecte. Ghinion băieți, omerta a luat sfârșit!

4. Băieții deștepți să ia notițe cu atenție: campania noastră va continua, ne vom folosi de informații și de sursele noastre, vom discuta cu oamenii, vom spune cum stau lucrurile. Pentru noi, publicul este stăpânul nostru, noi nu ne permitem, cum fac alții, ca din frustrare să atacăm fermierii, să facem mișto de ei, să le dăm lecții sau să îi scoatem la tablă. A-ți disprețui publicul e o greșeală capitală în media și cei care fac asta vor plăti. În fața propriului public, cât va mai fi. Interesul public este, așadar, singura explicație a acestei campanii. A spune că e cineva în spate e un tertip jalnic, orice golănie dezvăluită primește imediat din partea golanului o reacție de genul: v-a pus cineva, aveți interes. Schimbați placa, deveniți ridicoli!

5. Tot pentru băieții deștepți: oricâtă liniște veți dori să vă cumpărați în media (din banii fermierilor, din păcate!), nu ne veți impresiona. Nu ne amenințați, nu încercați să ne intimidați, lăsați golăniile deoparte. Măcar în al doisprezecelea ceas, dați dovadă de transparență (observ că ați început timid, bravo!) și puneți umărul la redresarea sistemului. Terminați cu golăniile și intimidările la adresa fermierilor, e singura soluție! Construiți un sistem corect pentru crescătorii de animale! Agricultura României o merită, acum, la 100 de ani de la Marea Unire!

Acest articol este un text de opinie semnat de Vlad Macovei, președintele Grupului Agrointeligența

Citiți și:

DEZVĂLUIRI COMPLETE: „Băieții deștepți” ai CĂRȚILOR DE RASĂ PENTRU BOVINE. Miza: 6 milioane de euro pe an!

”BĂIEȚII DEȘTEPȚI” AI CĂRȚILOR DE RASĂ pentru BOVINE: 1,4 milioane de euro din AJUTORUL DE STAT au fost ”folosiți”, chipurile, PENTRU UN SOFT!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. multi baieti destepti se orienteaza catre cultura mare acolo unde cu un tractor mare faci cam toate lucrarile incaseaza si subventiile si productia care o vand direct din camp cu tirul si se plang ca agricultura nu este rentabila si vor ajutor de la stat . nu mai trevuie acordate subventii doar acelora care cumuleaza mai multe rsmuri ale agriculturii

Scrie un comentariu