Creșterea albinelorŞtiri agricole

SUBVENȚIE pentru APICULTORI? Iată ce RĂSPUNDE MINISTERUL AGRICULTURII!

Subvenție pentru creșterea albinelor, în funcție de numărul de familii din fiecare stupină! Este solicitarea transmisă oficial Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) care a și răspuns pe acest subiect.

Ultima scrisoare de două pagini primită de la Ministerul Agriculturii, pe tema acordării subvenției pe fiecare familie de albine din România. Incredibil! Lipsa de seriozitate a autorităților statului român lasă loc de dorit sau de spânzurătoare!”, a scris pe Facebook Petru Budeanu, cel care a solicitat MADR să introducă un sprijin de tip subvenție și pentru sectorul de creștere a albinelor după modelul plăților din zootehnie.

Iată care este răspunsul integral primit de către ieșeanul Petru Budeanu:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Ce subvenții am putea astepta?
    Ar fi ideal dacă guvernanții ar sprijini apicultorii prin obligarea tuturor deținătorilor de albine (inregistrate sau nu) sa facă tratamente antivarroa simultan in fiecare zonă. Aceasta s-ar putea realiza prin dotarea medicilor sau tehnicienilor veterinari din sate si comune cu sublimatoare pentru acid oxalic. Şi aşa cum era mai inainte campania de vaccinare pentru păsările şi animalele din gospodăriile populației, să se facă tratamentul chiar si contracost cu acid oxalic sublimat (care este tratament bio). Astfel nu vor mai exista pepiniere de varroa la micii apicultori mai in vârstă sau care altfel nu ştiu sau nu-şi permit sa trateze stupii.

  2. Ce subvenții am putea astepta?
    Ar fi ideal dacă guvernanții ar sprijini apicultorilor prin obligarea tuturor deținătorilor de albine (inregistrate sau nu) sa facă tratamente antivarroa simultan in fiecare zonă. Aceasta s-ar putea realiza prin dotarea medicilor sau tehnicienilor veterinară din sate si comune cu sublimatoare pentru acid oxalic. Şi aşa cum era mai inainte campania de vaccinare pentru păsările şi animalele din gospodăriile populației, să se facă tratamentul chiar si contracost cu acid oxalic sublimat(care este tratament bio). Astfel nu vor mai exista pepiniera de varroa la micii apicultori mai in vârstă sau care altfel nu ştiu sau nu-şi permit sa trateze stupizi.

  3. PNA-ul îl pot accesa toți apicultorii cu stupii înregistrați.Iar subventia pe Nr de famili este un vis iar suma de 200 lei o inepție.La 50 lei pe lada x300 Lazi =15.000 lei ,atunci mă las de apicultura și plantez doar Lazi în toată gradina.

  4. PNA= FURT de bani cu ajutorul hartiilor,probabil banii ajung si la minister daca nu se vrea impartiti pe nr de stupi si nu se vrea o documentatie lejera,in alte state de depune dosarul si dupa aceea se primesc banii in cont de apictori in fiecare an ,noi avem s au trebuie sa avem motz,asta datorita celor care ne conduc si sunt redusi mintal ori pusi pe furat !

  5. PNA? Astia cred ca nu stiu ce vorbesc. De PNA beneficiaza doar smecherii. Bulangii din Ministerul Agriculturii cred ca stupii pot supravietui doar cu tratamnte care majoritate le cumpara din bani lor din cauza birocratiei, sau cu subventia pe motorin care oricum nu o poti lua pentru ca in fiecare luna august mai cre o hartie sau o ştampila pe care nu mai ai cum sa o aduci. Apicultorul roman se descurca “singur” si nu in grup ca ciobanii când le-au redus numarul de cain la stana.

Scrie un comentariu