• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • AGRALIM 2017: PROBLEMELE FERMIERILOR se discută la TÂRGUL DE LA IAȘI. Rezervă-ți LOCUL GRATUIT LA FORUM!

  agrointeligenta.ro -

  La conferințele din cadrul Târgului AGRALIM 2017, fermierii vor avea ocazia să afle informații de ultimă oră, de la lideri din agribusiness, decidenți politici și specialiști, dar și să discute problemele cele mai importante cu care se confruntă, să facă schimb de experiențe și să identifice soluții.

  Forumul Agricol aduce participanților, în primul rând, acces la informație de încredere. Aici vom prezenta și vom discuta despre toate noutățile importante de pe piață, în toate sectoarele de interes: cultură mare, horticultură, zootehnie. Vom avea ca invitați unii din cei mai reputați fermieri din regiune, dar și lideri din partea politică și reprezentanți ai marilor producători. Aceasta înseamnă, mai ales pentru fermierii mici, ocazia să afle tot ce au nevoie din surse directe. Deși regiunea de Nord a fost considerată ca având un potențial mai mic decât Bărăganul, de exemplu, în ultimii ani am dovedit că știm să facem o agricultură adevărată, productivă și de calitate. Regiunea noastră are specialiști de vârf, este pe locul II în țară la producția de sămânță, atrage deja investiții importante, are afaceri de mare succes. Îi invit la Forumul Agricol din prima zi a Târgului Agralim pe toți fermierii care vor să afle oportunitățile de ultimă oră și care vor să creștem împreună rolul regiunii noastre în țară”, a declarat domnul Viorel Stan, director al SC Prest Serv Impex SRL și membru fondator al Clusterului regional Agro Ferma.

  Joi, 21 septembrie 2017, de la ora 14:00, AGRALIM 2017 va începe în forță cu Forumul Agricol pe tema „Rolul Regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României”, organizat de ABplus Events, împreuna cu LAPAR (partener) și Federația PRO AGRO.Forumul va dezbate perspectivele regiunii alături de reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai instituțiilor subordonate.

  În după amiaza aceleiași zile, joi, 21 septembrie, între orele 16:00–17:30, se va derula masa rotundă în cadrul căreia reprezentanții autorităților agricole vor intra în dialog cu marii fermieri.

  Pentru a vă rezerva GRATUIT LOCUL ÎN SALĂ LA TOATE ÎNTÂLNIRILE DE LA AGRALIM 2017, CLICK PE WWW.AB-PLUS.RO

  Vineri 22 septembrie, este „Ziua Fermelor de Lapte”

  Întâlnirea crescătorilor de animale de lapte de rasă din regiunea Nord-Est – va explora ce aduce succes afacerilor din zootehnie, situația, dificultățile și dezvoltarea creșterii animalelor de rasă de lapte cu cei mai buni specialiști și cu autoritățile. Co-organizator: Holstein România. Cu sprijinul direct al Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), Moldoovis și CAPRIROM;

  Tot vineri, vor avea loc Întâlnirea de lucru a cultivatorilor de porumb, organizată de Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) și Întâlnirea de lucru a cultivatorilor de cartofi.

  Sâmbătă, 23 septembrie, va fi ziua evenimentelor dedicate accesului fermierilor și producătorilor agricoli la piață, iar programul va fi următorul:
  10:30–13:00 – Workshopul privind accesul la piață. Invitați speciali: reprezentanți din cadrul Direcției Măsuri de Piață – Comerț Exterior, APIA;
  10:30–16:00 – Conferința privind marketingul produselor agricole și alimentare;
  14:30–17:00 – Workshopul „Finanțări europene și naționale pentru agricultură” cu participarea reprezentanților AFIR, a specialiștilor în consultanță și a reprezentanților instituțiilor bancare.

  Claudiu Frânc, Președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), consideră că ”este foarte important să ne întâlnim față în față, să prezentăm chestiunile cele mai actuale legate de ceea ce ne rezervă schimbările din legislație, disponibilitatea fondurilor și evoluția pieței. Numai astfel, prin dezbatere deschisă și directă, vom putea defini o poziție comună, bazată pe obiective reale și, apoi, vom putea susține această poziție față de autoritățile competente.”

  La rândul său, Bogdan Pantazi, Director General al Agrocomplexului Lunca Pașcani și membru fondator al Clusterului regional Agro-Ferma spune: „Unul dintre secretele succesului în agricultură este asocierea de orice fel. La AGRALIM, fermierii au ocazia să se reunească, să facă schimb de experiență – târgul este un loc de întâlnire și un catalizator pentru agricultorii din zonă. La AGRALIM, se încearcă o simbioză între factori, o comunicare între instituții și activitățile conexe agriculturii. Din acest punct de vedere, depinde și de noi, fermierii, să-l menținem și să-l dezvoltăm de la an la an.”

  Agralim 2017 – cel mai așteptat târg agricol din Regiunea Nord-Est își va deschide porțile în perioada 21-24 septembrie, în Parcul TransAgropolis din comuna Lețcani, lângă Iași, situat la drumul european E583. AGRALIM este organizat de ABPlus Events și se desfășoară, pentru prima oară, în parteneriat cu Clusterul regional „Agro Ferma”, pe o suprafață de 10 ha.

  Detalii la Oana Luchian – 0755.227.587


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Protejează frunza stindard și spicul cu cel mai nou triazol de la BASF. Protecție maximă împotriva bolilor foliare și ale spicului! Deputații care n-au votat despăgubirile de secetă, au votat 274 de noi posturi în Ministerul Agriculturii! Subvenția APIA care se plătește într-o singură tranșă anuală! Termen-limită: 30 noiembrie!

  Ultimele știri

  APIA: 4.825 de fermieri înregistrați în sistem pentru subvențiile din acest an Radu Damșa, Soloverde: Ne restrângem suprafețele bio. Am vândut grâul ecologic la preț de grâu convențional! Preţul grâului a ajuns la 250 de euro/tonă! Porumbul este contractat cu aproape 230 euro/tonă!