Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

GLIFOSATUL ȘI NEONICOTINOIDELE – doi cartofi fierbinți PE MASA NEGOCIERILOR DE LA BRUXELLES!

Utilizarea neonicotinoidelor și a glifosatului în agricultură! Subiectul a fost discutat în perioada 13-14 septembrie la Bruxelles în cadrul Consiliului Director ELO (European Landowners Organisation).

Din partea agricultorilor români a participat Laurențiu Baciu, președintele organizației din România care are reprezentare la nivel european, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR.

”La neonicotinoide s-a discutat mai puțin. Despre neonicotinoide ei au zis că se vor da derogări în continuare, iar în ceea ce privește folosirea glifosatului, inițiativa de a renunța la el este contrară voinței fermierilor din Europa și îl vor susține cu tărie, lucru care l-a determinat pe comisarul european Phil Hogan să afirme că se va mai da o derogare pentru cel puțin 10 ani. Dar ca și la noi, toți dau cu presupusul, toți scot norme, toți ne judecă. Adică nu se deosebește cu mai nimic ce se întâmplă în România cu ce se întâmplă afară. Și acolo sunt miniștri care nu înțeleg fenomenul și se aruncă așa subiectiv, influențați emoțional, cum ar fi și în Franța de exemplu”, ne-a precizat în exclusivitate Laurențiu Baciu.

Glifosatul este cel mai răspândit erbicid utilizat în lume, iar în România este utilizat pe culturile de cereale păioase deosebit de îmburuientate înainte de recoltare, suplimentar utilizării sale ca și instrument de combatere a buruienilor în miriști (după recoltare).

Citiți și:

 Fermierii din APPR au cerut la Bruxelles REAUTORIZAREA GLIFOSATULUI pentru o perioadă de 15 ani!

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!