• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • NOUĂ TENDINȚĂ ÎN FERME: Comenzile pentru SĂMÂNȚA DE PORUMB ȘI FLOAREA-SOARELUI se fac ÎNCĂ DIN TOAMNĂ!

  agrointeligenta.ro -

  Fermieri, comandați din timp hibrizii sau soiurile pe care doriți să le aveți în fermă! Producătorii de sămânță prezenți pe piața din România atrag atenția că în ultimii ani a apărut o schimbare majoră în procesul de cumpărare – stocurile pentru hibrizii cei mai apreciați, cei mai noi, se epuizează rapid, așa că metoda sigură este de a opta din timp pentru sămânță.

  Hibrizii-vedetă, cei care aduc cei aduc cele mai mari producții se epuizează primii! Este mesajul pe care reprezentanții Pioneer l-au transmis la evenimentele recente din câmp. Recomandarea acestora pentru fermieri a fost ca în cazul culturilor de primăvară, precum porumbul sau floarea-soarelui, să dea comanda încă din lunile de toamnă.

  Avem doi-trei ani de când nu reușim să facem față comenzilor. Mai ales pe porumbul AQUAmax, pe floarea-soarelui Express și pe soia. Cred că toți ați observat că există o schimbare în sezonul de vânzare la sămânța pentru culturile de primăvară. Dacă înainte vă făceați comenzile undeva în ianuarie, februarie, martie, în momentul de față, 70-80% din marfă se vinde în octombrie, în noiembrie, în decembrie. Cei care doriți să alegeți, nu să culegeți, să vă luați hibridul pe care îl doriți și la prețul cel mai bun pe care îl oferă Pioneer, trebuie să vă mutați decizia de cumpărare în toamnă. Atunci aveți cea mai bună ofertă comercială. Știu că toată lumea muncește, recoltează porumb, recoltează soia, sfeclă, ară, seamănă grâu, dar să vă faceți timp și pentru oamenii de vânzări dacă vreți să cultivați ce e mai bun”, a spus Ionuț Neștian, director de vânzări al Pioneer pe zona Moldovei, în cadrul evenimentului Pioneer Portfolio Farm de la Zănești, județul Neamț.

  Anul 2017 a fost unul excelent pentru producătorul de sămânță. Astfel, conform studiilor de piață, la porumb, Pioneer a crescut ca și cotă de piață de la 27% la 32%, fiind în continuare primul loc, în timp ce la floarea-soarelui și-a consolidat poziția de lider cu un procent de 43% din tot ce se vinde ca sămânță certificată de floare în România. ”La soia, nu cred că există vreun mare fermier care să cultive suprafețe mari altceva decât soia Pioneer, în timp ce la lucernă, cele mai mari două lucerniere din România, care au câteva mii de hectare, sunt înființate 100% cu lucernă Pioneer. Este vorba de Insula Mare a Brăilei și Agro Chirnogi. De asemenea, rapița a rămas foarte importantă. Noi anul trecut am reușit să depășim 200.000 ha vândute în România la această cultură, iar în 2017 am reușit să depășim 250.000 ha”, a mai spus reprezentantul Pioneer.

  Același subiect a fost atins și mai recent, la evenimentul Pioneer ”Soia: Perfromanță și Profit”, unde directorul general al companiei, Jean Ionescu, le-a dezvăluit fermierilor prezenți că ofertele cele mai bune sunt cele din lunile octombrie, noiembrie și decembrie. În plus, Jean Ionescu a arătat că sunt deja semnale că anumite soiuri sau hibrizi vor avea o cerere mai mare, așa că la începutul anului viitor, riscul de a nu mai găsi acea sămânță este maxim.

  Sunt soiuri la care nu vom putea asigura necesarul. Unul dintre ele este PR92B63. (…) Cel mai mare cultivator din România a comandat deja 50.000, aproape 60.000 de saci de sămânță. Este vorba despre Agro Chinogi care seamănă 10.000-12.000 de hectare și folosește numai acest soi. Din această cauză, rugămintea este discutați cu colegii foarte timpuriu pentru tot ce vinde compania”, a fost mesajul șefului Pioneer pentru fermierii care doresc să cultive cei mai buni hibrizi la acest moment de pe piața din România.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! Agenția de plăți: 15 octombrie – termen limită pentru sprijinul de 50.000 euro/fermă pentru tinerii fermieri! DNA: Ciobăniță acuzată că a încasat fonduri de 40.000 de euro pentru o stână fictivă!

  Ultimele știri

  BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an! ”Două Valuri” – singurul soi românesc de lavandă ornamentală. Crește mai rapid și are o culoare intensă! Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii de etanol celulozic Clariant din Podari, județul Dolj

  Căutare în articole