• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DIRECTOR APIA anunță cine sunt FERMIERII CARE NU INTRĂ LA PLATA AVANSULUI!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Nu toți fermierii pot intra la plata avansului APIA! Motivele țin fie de natura schemelor pentru care au depus cerere la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, fie sunt legate de faza de verificare în care se află exploatația lor, vorbind, astfel, de producători agricoli aflați în eșantionul de control. 

  Funcționarii APIA au început de luni, 16 octombrie, imediat după miezul nopții, să autorizeze la plată dosarele fermierilor. Se achită avansul din subvenția APIA pe 2017 către acei producători care nu au neclarități în cerere sau care sunt eligibili pentru schemele care intră la prima tranșă de plată.

  Fermierii despre care se știe că încă nu pot primi încă avansul APIA sunt cei care au fost la teledecție și pentru care nu au venit încă rezultatele verificărilor, așa cum a anunțat un director adjunct din cadrul APIA Gorj. „Nu pot face obiectul plăţii acum, în prima etapă. Aşteptăm rezultatele la teledetecţie şi pe măsură ce vin rezultatele, şi ei vor face obiectul plăţilor”, a declarat Mihai Versin, directorul adjunct al APIA Gorj pentru pandurul.ro.

  Pe de altă parte, alți producători agricoli care nu primesc bani în prima fază de achitare sunt crescătorii de bovine. Dacă la oieri se achită un avans de 16 euro pe cap de oaie din Sprijinul Cuplat Zootehnic, la vacile de lapte sau de carne, nu se pot face autorizări ale dosarelor la SCZ. Motivul este perioada minimă de retenție pentru animalele din fermă, perioadă de șase luni ce se calculează de la ultima zi de depunere a cererilor. Astfel, plățile pentru acești fermieri pot fi efectuate numai după data de 15 noiembrie. Nu este, astfel exclus să intre și crescătorii de vaci la avansul ce se poate achita până cel târziu pe 1 decembrie. După această dată, APIA începe plățile integrale, în funcție de sumele disponibile de la bugetul de stat și din decontările de la Comisia Europeană.

  De asemenea, nu iau avans acei crescători care au de încasat sume numai pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii, scheme care nu se află pe lista propusă pentru achitarea avansului. ANT-urile se plătesc de la bugetul de stat, nu din fonduri europene, așa că pentru acest tip de sprijin este nevoie de alocare bugetară specială, care nu s-a concretizat până la această dată.

  Vă reamintim că din 16 octombrie, APIA virează fermierilor primii bani din avansul pe anul 2017.

  Citiți mai multe despre plățile APIA din aceste zile în articolele:

  SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ACEASTĂ NOAPTE! Ce fermieri vor intra PRIMII LA PLATA AVANSULUI APIA!

  EXCLUSIV! SIVECO face ANUNȚUL AȘTEPTAT despre PLATA AVANSULUI APIA!

  EXCLUSIV! AVANS APIA 2017: Lista completă cu TOATE SCHEMELE ȘI CUANTUMURILE pentru care SE FAC PLĂȚI din 16 OCTOMBRIE!

  EXCLUSIV! ȘEFUL APIA ANUNȚĂ: 22,8572 euro pe cap de animal, CUANTUMUL pentru SPRIJINUL CUPLAT LA OVINE/CAPRINE!

  EXCLUSIV! SIVECO NE CONFIRMĂ: PLATA AVANSULUI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE se poate face FĂRĂ PROBLEME!

   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Ministerul Agriculturii lansează un nou ajutor de minimis pentru crescătorii de animale! Plata maximală: 20.000 de euro! SUBVENȚII APIA 2020: Depunerea cererii unice va fi reluată exclusiv online de luni, 6 aprilie! Guvernul a aprobat 54 de milioane de lei pentru un ajutor de stat pentru crescătorii de animale!

  Ultimele știri

  Important pentru pomicultori: Utilizarea formei de coroană Trident în livadă OIERII SUNT DISPERAȚI! Un mare FNC i-a anunțat că nu le mai livrează furajele, pășunile sunt pârjolite de secetă! Provocări în cultura de rapiță: Cum să diminuezi riscurile și să obții rezultatele pe care le dorești!

  Căutare în articole