• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • OIERII SE PREGĂTESC DE INDAGRA: „Venim cu CELE MAI FRUMOASE 250 DE MIOARE DIN TURMELE NOASTRE”

    Andreea Elefterie -

    Oierii se pregătesc de Indagra 2017! Crescătorii de animale au reușit să negocieze o participare foarte avantajoasă la cel mai mare târg de agricultură din România, totul cu implicarea Ministerului Agriculturii, a ministrului Petre Daea direct, care s-a ocupat ca oierii să primească același stand generos, la costuri rezonabile. Indagra se va desfășura în Capitală, la Romexpo, în perioada 25-29 octombrie 2017. 

    Participarea oierilor la târgul care se  s-a făcut la cel mai înalt nivel: însuși ministrul agriculturii Petre Daea s-a implicat pentru a veni în întâmpinarea intenției crescătorilor de a veni la târg cu un efectiv generos.

    S-a discutat ieri după-masă și au înțeles cei de la Romexpo că noi facem un efort extrem de mare prin faptul că aducem animalele, furajarea lor și asigurăm întreținerea lor pe toată perioada aia. Și trebuie să recunoaștem, au înțeles, atracția cea mai mare o reprezintă animalele la un eveniment precum Indagra, restul e doar o chestiune de business”, a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Ionică Nechifor, secretarul general al Federației Romovis.

    În privința prețului pentru participare, oierii ne-au spus că au primit în final aceeași ofertă ca anul trecut. ”Au lăsat la prețul de anul trecut. Undeva la 4 euro/mp a fost, nu mai știu exact, dar undeva acolo a fost, în jur de 4 euro/mp. Avem un cort de 100 și ceva de metri pătrați, tot ca anul trecut. Pe lângă acel spațiu, mai avem unul dedicat pentru promovarea produselor care rezultă din creșterea ovinelor. Și vorbim despre carne, lapte, pastramă, lapte acru, telemea, brânză. O să avem de toate acolo și o să promovăm produsele noastre gratuit. Vom face și degustări pe toată perioada târgului”, ne-a vorbit Ionică Nechifor despre planurile oierilor de a-și promova sectorul la Indagra.

    Despre poziționarea oierilor la Indagra, cel mai probabil ei vor fi în centrul evenimentului, la fel ca la edițiile precedente. ”O să ajungem undeva la circa 250 de capete din specia ovină și ceva de la caprine, deci vom avea toate rasele din cadrul speciei ovine și bineînțeles câteva boxe cu capre. O să avem stâna tradițională pe care o făceam de fiecare dată, cu tot cu ceaunaș, cu tot ce trebuie acolo”, ne-a spus liderul din Romovis.

    Tot ce a mai rămas de negociat a rămas organizarea unei prezentări tip paradă pentru cele mai frumoase exemplare cu care oierii vin la târg. ”Mâine o să aflăm, dar eu o să-i conving că e nevoie și de o paradă a animalelor și o prezentare a raselor, că așa e corect, să știe lumea ce au vizitat”.

    Pe lângă rasele noastre românești, rasele autohtone, la Indagra vor veni și crescători cu exemplare de rase străine de carne, de lapte, dar rase sunt compatibile cu cele autohtone. ”Nu vor lipsi Țurcana, Karakul, Țigaia, Merinosul. Vom avea Suffolk, Texel, Țigaia, pe care la noi am omologat-o Țigaia de Teleorman”, ne-a spus crescătorul de ovine din Botoșani.

    Oierii au dorit să îi mulțumescă ministrului Petre Daea pentru implicare. ”Îi mulțumim domnului ministru că s-a implicat în această problemă. Era într-un fel, mare păcat să nu fi fost prezenți acolo având în vedere că noi, asociațiile, vrem de la an la an să îmbunătățim modul de prezentare. Și doar așa putem, pe lângă faptul că promovăm la nivel național, pot fi promovate și în afara țării, având în vedere potențialul României de a face export cu animale din specia ovine”, a spus Ionică Nechifor.

    Nu doar ovinele românești vor fi prezente la Indagra. Vizitatorii vor putea admira și cele mai frumoase exemplare de vaci de lapte din rasa Holstein, la standul Asociației Holstein RO.


    Te-ar mai putea interesa

    Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!