Creșterea animalelorŞtiri agricole

VESTE EXCELENTĂ pentru OIERII ROMÂNI, DIRECT de la BRUXELLES!

Oierii primesc o veste bună direct din Parlamentul European de la Bruxelles. Crescătorii de ovine au intrat în vizorul autorităților din țara noastră dar și a oficialilor europeni. Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat recent, într-un interviu acordat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, că vrea să îi sprijine pe ciobani, mai ales pe cei care vor să vândă lâna obținută de la oi!

”Sectorul creșterii oilor este unul apropiat mie și pe care îl cunosc foarte bine. Vreau să vă spun că absolut întâmplător am cunoscut aici la Bruxelles o persoană, cetățean român, care este membră în Asociația Mondială a Lânii iar în perioada următoare îmi doresc să aduc mai mulți fermieri din România, președinți de asociații, crescători de oi și să îi putem în contact pentru că din nefericire, mi-a comunicat reprezentanta de la Asociația Lânii că a vrut să ia legătura cu oierii din România cu ani în urmă pentru a intermedia vânzarea lânii din țara noastră la fabricile de profil și nu a avut cu cine să discute. Ceea ce mi se pare inimaginabil. Înainte vreme, pe timpul comuniștilor, chiar dacă nu trebuie să dăm exemple de atunci, lâna era ceea ce prezenta profitul din creșterea oilor. Ori astăzi este o adevărată problemă pentru ciobani pentru că tund lâna și nu au unde să o vândă”, a arătat europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE).

Acesta este în temă și cu sprijinul de 1 leu pentru kilogramul de lână vândut, pe care autoritățile române vor să îl acorde din 2018, despre care spune că ”este o glumă” din cauza sumei mici care este alocată.

”Am înțeles că s-a luat o măsură la nivel guvernamental să se plăteasă un leu pe kilogramul de lână care, iertați-mă, dar este o glumă. Un leu pe kilogram nu este un preț care să îi acopere costurile de tuns darămite să mai aibă și profit. Și îmi doresc să găsesc și fermieri din România pentru că este, dacă bine am reținut, în Africa de Sud, un Congres al lânii. Le plătesc eu o parte din cheltuieli, din propriul buzunar numai să meargă și să vadă ce fac cei din Africa de Sud cu lâna astfel încât să putem implementa și în România acel sistem. Chiar îmi doresc ca acest sector să ia avânt că avem aproape 20 de milioane de ovine și caprine în România, deci chiar trebuie să valorificăm fiecare componentă a acestui sector astfel încât să putem să fim perfmanți la nivel european”, a mai subliniat Daniel Buda în interviul acordat Agrointeligența – www.agrointel.ro.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Mai bine contractati un consultant , expert in domeniu, si organizati un simpozion sau o caravana care trece pe la stine si informeaza direct la tinta , la obiect. sau infiintati o cooperativa de achizitii si prelucrare a linii. Folositi FONDURILE mai eficient. Aveti pirghiile in mina. Daca vreti va organiz totul.

Scrie un comentariu